Kulis| Mehmet Şimşek, “Ben söyleyeceğimi söyledim” diyerek toplantıdan ayrıldı

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa etmek istediği iddialarını gündeme getirdi. Erol Mütercimler ise Şimşek’in iki hafta önce istifa ettiğini ancak araya giren Cevdet Yılmaz’ın bunu engellediğini öne sürdü. İktidardan bu iddialara yalanlama geldi.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediği iddia edilen toplantının detaylarını aktardı. Babacan’ın kulislerden edindiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan ekonomi konulu bir toplantıda, Şimşek eleştirilere yanıt vermek yerine, "Ben söyleyeceğimi söyledim, siz kendi aranızda değerlendirin" diyerek toplantıyı terk etti. Babacan, bu gergin toplantının, Şimşek’in istifaya hazırlandığı şeklinde yorumlanmış olabileceğinin AKP içinde konuşulanlar arasında olduğunu belirtti.

Diğer yandan, yazar Erol Mütercimler, YouTube kanalındaki yayınında, Mehmet Şimşek'in iki hafta önce istifa ettiğini, ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın araya girerek Şimşek’i istifadan vazgeçirdiğini öne sürdü. Mütercimler’e göre, Şimşek’in istifa etmek istemesinin nedeni, zenginlere vergi affı meselesiydi.

Bu iddiaların ardından iktidardan peş peşe açıklamalar geldi. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) yaptığı açıklamada, "Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik yaratmaya yönelik kasıtlı dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da iddialara sert tepki gösterdi ve "Aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızı da bu yalanları yaymaya çalışanları da gayet iyi tanımaktadır" dedi. Yılmaz, yasal düzenleme sürecinde "zenginlere vergi affı"nın hiçbir zaman gündeme gelmediğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı’nın vergi paketi tercihinin geniş kesimlerden yana olduğunu, çok kazananlardan daha fazla vergi alınmasını öngören bir yaklaşımı benimsediğini ifade etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.