Kulis: Tutuklu HDP'liler aday gösterilmeyecek

HDP’de aday listesinin belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor,  tutuklu olan ve haklarındaki cezaların kesinleşme ihtimali olan 3 vekilin tekrar aday gösterilmemesi görüşü ağırlıklı.Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın...

HDP’de aday listesinin belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor,  tutuklu olan ve haklarındaki cezaların kesinleşme ihtimali olan 3 vekilin tekrar aday gösterilmemesi görüşü ağırlıklı.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, bu kapsamda cezaevindeki vekillerle görüşmeler yapıldığı; 
İdris Baluken, Çağlar Demirel ve Gülser Yıldırım’ın tekrar aday gösterilmeyeceği iddia edildi. Tutuklu bulunan ve henüz hakkında hiçbir hüküm bulunmayan Leyla Güven ve Onur Hamzaoğlu’nun ise aday listesinde yer alacağı konuşlanlar arasında. 

Ilıcalı'nın aktardığına göre, HDP’de cezaevinde olan ve cezaları kesinleşen Figen Yüksekdağ, Ferhat Encü, Selma Irmak ve Abdullah Zeydan gibi tutuklu isimler tekrar aday gösterilemeyecek. Cezaevinde olmayan ancak vekilliği düşen Osman Baydemir, İbrahim Ayhan, Ahmet Yıldırım, Besime Konca gibi isimler de siyasi olarak yasaklı hale geldikleri gerekçesiyle tekrar aday olamayacak.

Parti içinde eski HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay’ın da aday gösterileceği ifade ediliyor. HDP’de Leyla Zana ve Ahmet Türk’ün sağlık sorunlarını gerekçe göstererek aday adaylığı başvurusunda bulunmadığı, bu kapsamda her iki ismin de aday olmayacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor