Kulis| Yasak gelirse Ekrem İmamoğlu CHP'nin cumhurbaşkanı adayı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak kararının İstinaf Mahkemesi'nde değerlendirilmesi sürüyor. Gazeteci Altan Sancar, olumsuz bir karar çıkarsa CHP'nin İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamaya hazırlandığını duyurdu. Parti içinde bu görüş giderek güçleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak cezasıyla ilgili süreç, İstinaf Mahkemesi’ne taşındı ve gözler buraya çevrildi. İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla açılan davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası aldı.

Bu gelişmelerin ardından gazeteci Altan Sancar, SÖZCÜ TV'de katıldığı Aklın Yolu programında dikkat çekici bir kulis bilgisi paylaştı. Sancar, CHP yönetiminin, İstinaf Mahkemesi’nden gelecek olumsuz bir karar durumunda nasıl bir yol haritası izleyeceğine dair önemli bilgiler verdi. Eğer İstinaf, İmamoğlu’nun cezasını onaylarsa, CHP’nin İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna açıklamaya çok yakın olacağını belirtti. 

Sancar, "Bu çok net bir tavır. İstinaf’tan böyle bir karar çıkarsa İmamoğlu’nun adaylığı bugünden itibaren ilan edilecek," dedi. Bu strateji, CHP içinde ciddi bir görüş haline gelmiş durumda. İmamoğlu’nun durumu, hem parti dinamikleri hem de 2024 seçimleri açısından kritik bir öneme sahip. 

Parti içerisindeki bu gelişmeler, İmamoğlu’nun geleceği ve CHP’nin seçim stratejileri açısından büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.