Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven kimdir?

Senarist ve yapımcısı Birol Güven Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü oldu. Peki Birol Güven kimdir? Kariyeri nasıl? Genel Müdürlüğe atanan Birol Güven hakkındaki tüm detaylar haberimizde!

KİŞİSEL GEÇMİŞİ:

1964 yılında Kocaeli'nin Darıca ilçesinde doğan Birol Güven, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dilbilim Bölümü'nden mezun oldu. Öğretmenlik kariyerine kısa bir süre ara verip turizm sektörüne yönelerek tur operatörlüğü yaptı.

KARİYERİNDE ÖNEMLİ BİR DÖNEM: "ÇOCUKLAR DUYMASIN"

Mint Motion Pictures adlı kendi şirketini kurarak, kendisi ve senaryo ekibiyle birlikte 50 televizyon projesine katkı sağladı. Kariyerinde önemli bir dönüm noktası olan "Çocuklar Duymasın" adlı TV dizisi ile geniş bir tanınırlık elde etti.

SİNEMA VE KİTAP YAZARLIĞI:

Beyazperde endüstrisine "Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım," "Dersimiz Atatürk," "Mandıra Filozofu," ve "Mandıra Filozofu İstanbul" gibi eserlerle adım atan Güven, 2011 Antalya Film Festivali'nde "Güzel Günler Göreceğiz" filmi ile En İyi Film Ödülü'nü kazandı. Ayrıca "Tatil Diyalogları," "Yatak Odası Diyalogları," "Teneke Üzerinde Midyeden Sosyeteyle Suşiye," ve "The School Of Mandıra Filozofu" gibi yayımlanmış kitapların yazarıdır.

FİLMLERİ VE DİZİLERİ:

Birol Güven'in filmografisi arasında "Merdiven Baba," "Sebahat & Melahat," "Yengen Ve Şengen," "Mayıs Kraliçesi," "Ayrılsak da Beraberiz," "Kalp Hırsızı" gibi önemli yapımlar bulunmaktadır. Ayrıca "Çocuklar Duymasın," "Seksenler," "Bana Bunlar Gel," "Papatyam" gibi televizyon dizilerine de imza atmıştır.

GÜVEN'İN SON PROJELERİ:

Son olarak "Merdiven Baba" (2015) ve "Sebahat & Melahat" (2014) gibi filmlerle izleyicilerle buluşan Güven, Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmaya devam etmektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu
Şanlıurfa'da DEM Parti bürosuna silahlı saldırı
Cezaevinde olan Umut Öken'in elebaşılığını yaptığı suç örgütüne operasyon!
Tepkiler üzerine Karagöz, sosyal medya hesabından açıklama yaptı
Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti