Kum’da Hava Kirliliği "Turuncu" Seviyeye Yükseldi, Okullar Tatil Edildi

Kum'da hava kirliliği "turuncu" seviyeye yükseldi. Toz ve kum fırtınası nedeniyle devlet kurumları ve okullar bir gün tatil edildi. Solunum ve kalp rahatsızlığı yaşayanlar dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı. Hava kalitesi endeksi şu an "hassas" seviyede.

Kum eyaletinde hava kirliliği "turuncu" seviyeye yükseldi. IRNA’nın haberine göre, toz ve kum fırtınası nedeniyle hava kalitesi endeksi "hassas" seviyeye geldi. Bu durum, devlet kurumları ve okulların bir gün süreyle tatil edilmesine neden oldu ve solunum yolu ile kalp rahatsızlığı bulunan vatandaşlara dışarı çıkmamaları tavsiye edildi.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA, Kum eyaleti halkla ilişkiler müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamayı duyurdu.

Açıklamada, hava kirliliği seviyesinin "turuncu" seviyeye yükseldiği ve toz ile kum fırtınalarının kirliliği artırdığı belirtildi. Bu nedenle devlet kurumları ve okulların bir gün süreyle tatil edildiği, solunum yolu ve kalp rahatsızlığı yaşayan kişilere ise zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları tavsiye edildiği bildirildi.

Hava kalitesi endeksine göre bir metreküp hava içindeki partikül madde (PM10) miktarına göre hava kalitesi şu şekilde değerlendirilir:

- 0-50: Temiz hava (Yeşil)
- 51-100: Orta (Sarı)
- 101-150: Hassas (Turuncu)
- 151-200: Sağlıksız (Kırmızı)
- 201-300: Kötü (Mor)
- 301-500: Tehlikeli (Kahverengi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.