Kumpas mağduru Yüzbaşı Murat Eren: Darbeciler başarılı olsaydı hapisten kaçıp dağa çıkacaktım

Gülen Cemaati tarafından kurulan kumpasla hapse atılan ve 10 yıldır hukuk mücadelesi veren Yüzbaşı Murat Eren özgürlüğüne kavuştu. Tahliye olduktan sonra gazetecilerle konuşan Eren, "FETÖ'cüler hâlâ bitmiş değiller. Bunların...

Gülen Cemaati tarafından kurulan kumpasla hapse atılan ve 10 yıldır hukuk mücadelesi veren Yüzbaşı Murat Eren özgürlüğüne kavuştu. Tahliye olduktan sonra gazetecilerle konuşan Eren, "FETÖ'cüler hâlâ bitmiş değiller. Bunların pisliğini sabırla temizlememiz gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoan'a suikast planladıkları iddiasıyla "Atabeyler Grubu" diye adlandırılan genç subaylardan oluşan bir gurup 2006 yılında tutuklanmış, aralarından Yüzbaşı Murat Eren en uzun süre hapiste kalan isim olmuştu. 

MÜCADELE EDECEKTİM

Habere göre, darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını da anlatan Eren, şöyle konuştu:

“O gece sabaha kadar uyumadım. Bu sırada eşim Hande'yi arayıp, ''Bir şey olursa daha güvenli bir yere gidin' dedim. Başarılı olacaklarına hiç ihtimal vermiyordum. Ancak başarılı olsalardı, Mustafa Önsel gibi her şeyi göze almış ve hazırlığımı yapmıştım. Hapishaneden kaçarak mücadeleme dışarıda devam edecektim. FETÖ'yle mücadele etmek için dağa çıkacaktım. Yıllarca Doğu ve Güneydoğu'da çalıştım. Benim gibi pek çok Harbiyeli de bunlarla savaşacaktı.''

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) geri dönmek istediğini belirten Eren, “Şu an yeniden yargılanarak beraat etmek istiyorum. Sonraki süreçte gönlüm yeniden TSK'ya dönmek istiyor. Çünkü ben o üniformaya doyamadım. Biz Atatürk'ün ordusunun subaylarıyız. Bundan onur duyuyorum'' dedi.

BU PİSLİK TEMİZLENMELİ

TSK'daki 'FETÖ'cülerin temizlemesi gerektiğine vurgu yapan Murat Eren, “Hâlâ bitmiş değiller. Bunların pisliğini sabırla temizlememiz gerekiyor. Kararlı mücadeleye devam edilmeli. Hainleri asalım ama onların ailelerini itersek potansiyel devlet düşmanı yetiştiririz. Onun için devletin darbecilerin çocuklarına kazanması gerekir'' diye konuştu.

Eşi Hande ve 3.5 yaşındaki kızı Beren ile hasret gideren Eren, “Kızım bana sürekli ''Artık gitmeyeceksin değil mi' diye sordu. İlk gece kızıma sarılarak uyudum'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor
Emekliler İçin Müjdeler Bitmiyor! Bu Hizmet Tamamen Ücretsiz!