Kur'an-ı Kerim'e Yönelik Hakaret İçerikli Paylaşımlar İçin Soruşturma Başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaret içerikli paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan M.Ç. hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de sosyal medyada dolaşan ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaret içerikli paylaşımları konu alan bir soruşturma hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son günlerde sosyal medyada dolaşan belirli görüntüler üzerine açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, söz konusu görüntülerin Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından incelendiğini ve ilgili hesabın kapatılıp içeriğinin silindiğini ifade etti. Olayla ilgili olarak M.Ç. adlı bir şüphelinin (23) Seyhan ilçesinde gözaltına alındığını bildiren Yerlikaya, bu kişi hakkında cumhuriyet savcılığı tarafından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaret içerikli paylaşımları lanetliyorum. Milli ve manevi değerlerimizi aşağılamaya çalışan, nefret söylemleriyle halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik edenler yüce Türk adaleti önünde hesap verecektir." Bakan, bu tür eylemlerin toplumsal huzuru bozduğunu vurgulayarak, benzer durumların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.