Kuran kursunda çocukları döven hoca tutuklandı

İstanbul Büyükçekmece'de İsmailağa Cemaatine ilişik bir Kuran kursunda bir görevlinin küçüklere sertlik uyguladığı ortaya çıktı.

Şiddete maruz kalan çocuklardan birinin ailesinin şikayeti üstüne gözaltına alınan Sedat Ç. adlı adam tutuklandı.

Büyükçekmece'nin Hürriyet Mahallesi Dokuz Eylül Sokak'ta bulunan Tepecik İlim Kültür ve Hizmet Derneği Kuran kursunda Sedat Ç. adlı hocanın küçüklere sertlik uygularken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. BirGün Gazetesi yazarı Timur Soykan'ın aktardıklarına nazaran İsmailağa Cemaatine bağlı bir Kuran kursunda yaşanmış olan sertlik görüntüleri kurstaki evlatların gizlice o anları kayda almasıyla ortaya çıktı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı vakaya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, bazı toplumsal medya platformları ve haber sitelerinde yer alan "Kuran kursunda küçüklere acımasız dayak" başlıklı haber ve görüntülerle ilgili basın açıklaması yapılmasına gereksinim duyulduğu açıklandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahse mevzu vakayla ilgili kabahat yeri itibarıyla Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımızca 24 Şubat'ta derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Soruşturma kapsamında 25 Şubat'ta gözaltına alınan şüpheli, tutuklanması istemiyle sevk edilmiş olduğu nöbetçi barış ceza hakimliğince 'kasten yaralama' suçundan aynı gün tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderilmiştir. Soruşturmaya, tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İstanbullular dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak
Simge'den Beşiktaşlıları kızdıracak o açıklama!
Tunç: İsrail'in Gazze Saldırılarına Adalet Çağrısı
Güçlü Rüzgarın Etkisi Düzce ve Adana'da Hasara Neden Oldu
Dodurga-İskilip Yolunda Toprak Kayması: Çatlaklar Oluştu, Yol Tek Şeritten Açıldı