Kuran kursunda kapı koluna asılı bulunan çocuğun dosyasına gizlilik kararı!

Muş’ta bulunan bir Kuran kursunda 3 Temmuz tarihinde Mehmet Halit Yavuz isimli çocuk tuvalet kapısının koluna asılı bulunmuştu. Yavuz’un dosyasına gizlilik kararı getirildi.

Muş Merkez Karşıyaya Kuran kursunda 12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz isimli çocuk ölü bulunmuştu. Cumhuriyet’ten Kayhan Ayhan’ın haberine göre; Diyarbakır’da yaşayan aile, kendilerine bir telefon geldiğini ve apar topar Muş’a gittiklerini anlatarak “Çocuk tuvaletin kapısında kendisin kemeriyle boğmaya çalıştı” ifadelerini kullanmışlardı.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Yavuz’un ölümüne ilişkin ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada 12 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili soruşturmaya gizlilik kararı getirildiğini duyuruldu.

Soruşturma savcısıyla görüşüldüğü belirtilen ortak açıklamada şöyle denildi:

“Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak öncelikle kısıtlama kararının kaldırılması gerektiğini ve etkin bir yargısal faaliyette bulunulması hususunda soruşturma makamının yükümlülerinin bulunduğunu hatırlatır kısıtlama kararının kaldırılması anından itibaren aşamalarda kamuoyuna detaylı bilgi verileceği hususunu bilgilerinize sunarız.”

12 yaşındaki çocuk Kuran kursunda asılı bulundu

Muş ilinde faaliyet gösteren Kuran kursunun tuvaletinde kapı koluna asılı halde bulunan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden M.H.Y olayına ilişkin ortak açıklamamızdır. @musbarosu pic.twitter.com/QKk2LY7loD

— Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi (@dbcocukhaklari) July 16, 2021

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor
Emekliler İçin Müjdeler Bitmiyor! Bu Hizmet Tamamen Ücretsiz!