Kurban değil "Korona" Bayramı!

İstanbul Zeytinburnu'nda dün akşam çekilen görüntülerde "sosyal mesafe" ve "maske tak" kuralına uymayan çok sayıda vatandaşın sokakta olduğu ve işportacılardan bayram alışverişi yaptığı görüldü.

 

Arefe akşamı kaydedilen görüntülerde vatandaşların hiçbirinin "sosyal mesafe" kuralına uymadığı görülürken pek azının maske taktığı gözlemlendi. Vatandaşların koronavirüs salgını yokmuşcasına ve sosyal mesafeyi umursamadan gezip alışveriş yaptığı hatta yer yer gençlerin sohbet edip fotoğraf çekindiği video tartışma yaratırken yetkililerden bu görüntülerle ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Videoda görülen, koronavirüsten korunma kurallarına kesinlikle uymayan vatandaşlar hem kendilerinin hem yakınlarının hem de önlem almaya çalışanların canlarıyla oynarken Zeytinburnu'nun salgının en yoğun olduğu İstanbul ilçelerinden biri olması yürekleri ağza getirdi.

Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Ekipleri'nin bu görüntüler sırasında neler yaptığı, neden denetime çıkmadığı; Zeytinburnu Belediyesi'nin AKP'li Belediye Başkanı'nın bu pazarın kurulacağından haberi olup olmadığı, engellemek için bir şey yapıp yapmadığı; Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez'i rutin kontrol gerekçesiyle yaka paça gözaltına alan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polis ekiplerinin neden bu görüntülerin oluşmasını engellemeye çalışmadığı merak konusu oldu.

Dün gece birbirlerinin ve sevdiklerinin canlarıyla oynayan bu vatandaşlara bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı da merak edilirken yetkililer henüz görüntülere ilişkin bir açıklama yapmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını artırdı
Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!