Küresel kriz sonrasında iki büyük şirketin hisselerinde önemli bir değer kaybı!

Dünya çapında hava yolları şirketleri ve çeşitli sektörlerdeki operasyonları aksatan küresel yazılım sorunu, CrowdStrike ve Microsoft'un hisselerini de olumsuz şekilde etkiledi.

Dünya çapında hava yolları şirketleri ve çeşitli sektörlerdeki operasyonları aksatan küresel yazılım sorunu, CrowdStrike ve Microsoft'un hisselerini de olumsuz şekilde etkiledi.

YÜZDE 10’U AŞKIN KAYIP

ABD piyasalarının açılmasının ardından Teksas merkezli CrowdStrike'ın hisseleri, Türkiye saatiyle 16:31'de yüzde 14'ün üzerinde değer kaybetti. Hisselerdeki düşüş, biraz hız kesse de devam etti ve Türkiye saatiyle 17:00 itibarıyla yüzde 9'un üzerinde bir gerileme ile 309,89 dolardan işlem görmeye başladı.

MİCROSFT’TA DA DÜŞÜŞ GÖRÜLDÜ

CrowdStrike'ın yanı sıra Microsoft'un hisseleri de piyasa açılışının hemen ardından yüzde 1'in üzerinde değer kaybı yaşadı. Ancak, bu düşüş Türkiye saatiyle 17:00 itibarıyla yüzde 1'in altına geriledi.

Dünya genelinde, ABD merkezli hava yolu şirketleri, havalimanları, bankalar, medya kuruluşları ve Londra Borsası gibi birçok sektörde, Microsoft'a siber güvenlik hizmeti sunan CrowdStrike'ın sistemlerinde yaşanan teknik aksaklık nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Bazı işlemler durma noktasına geldi.

CrowdStrike’ın CEO'su George Kurtz, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, yaşanan sorunun bir siber saldırı olmadığını vurgulayarak, Windows ana bilgisayarları için bir içerik güncellemesindeki teknik sorun nedeniyle etkilenme yaşandığını belirtti. Kurtz, sorunun tespit edildiğini ve izole edildiğini, bir düzeltme çalışmasının yapıldığını duyurdu.

Microsoft 365 ise, dünya çapındaki birçok işletmeyi etkileyen problemi çözdüklerini ve birkaç uygulama ile hizmetin tam işlevselliğe döndüğünü bildirdi. Ancak, bazı uygulama ve hizmetlerde hala etkilerin devam ettiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.