Kuruyemiş Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Kuruyemiş hakkında…

Kuruyemiş ülkemizde oldukça sık tüketilen bir çerez çeşididir. Ayrıca ara öğünlerde ve sevdiklerinizle birlikte daha keyifli olur. Hatta bazı zamanlarda televizyon karşısında, film izlerken de aparatif bir yiyecektir. Ancak kuru yemişlerin baharatları uygun koşullarda hasat edilmiyor olması ve saklanamıyor olmasıyla birlikte karaciğer kanserine yol açıyor. 

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı olan Samim Saner bu konu hakkında da bir takım açıklamalarda bulunmuştur. Özellikle açıkta satılan antep fıstığı, fındık ve baharat tüketimi yaparken dikkat edilmesi gerekenlerle birlikte tüketiciyi uyarmıştır. 

Kuruyemiş tüketiminde antep fıstığı ve fındık ilk sırada yer alıyor. Buna ek olarak baharatlarda aynı şekilde sıkça tüketiliyor. Ancak bu ürünleri satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Özellikle de açıkta satılan ürünlerde küf toksinlere rastlanmıştır. Samim Saner bu ürünlerde bulunana ve gözle görülmeyen mikrobiyolojik risklere oldukça dikkat çekmiştir. Ürünlerin sürekli olarak açık bir şekilde satılması sebebiyle her türlü mikrop ve küf kolayca yerleşim yapabiliyor. Bununla birlikte üreyen küf toksinleri de birçok hastalığın habercisi niteliğinde oluyor. 

Samim Saner ise bu küf toksinleri arasında en zararlı olanının Dünya Sağlık Örgütü tarafından da onaylanmış bir numaralı kanserojen maddesi Aflatoksin olarak belirtmiştir. Bu madde uygun şartlarda hasat edilmemiş, kurutulmaması ve muhafaza edilmemiş olan kuruyemişlerde, baharatlarda ve ayrıca kuru meyvelerde görülmektedir. Oldukça zehirli bir kimyasal olan bu madde sağlık açısından büyük riskleri de beraberinde getiriyor. Bu sebepten ötürü bireylerin resmi kontrollerden geçmiş olan paketli gıdaları satın alması öneriliyor. 

Karaciğer Kanserinin Baş Düşmanı 

Samim Saner açıklamalarında, beklemiş olan ve bayat antep fıstığı, fındık gibi kuruyemişlerde bazen kötü bir tadın olduğunu söylemiştir. Aslında bu durum sadece kötü bir tattan ibaret değildir. Siz onu yerden aslında o sırada küf toksinleri ve yağ oksidasyonu birleşmiş olur. Bu da karaciğer kanserinde bir numaralı tetikleyici durumlardan biridir. 

Bu alanda tükettiğiniz ürünlerin taze ve hijyenik şartlarda saklanıyor olmasına oldukça özen gösterilmelidir. Bu sayede tüm bu sağlık problemleri de en az riske düşmüş olacaktır. Aynı zamanda üreticisi belli, tavsiye edilen, tarihi belli olan ve bakanlık resmi kontrollerinden geçen paketli gıdaların tüketilmesi önerilmektedir. 

Diyetinizin En İyi Ara Öğünü Kuruyemişler!

Diyetisyen Çağatay Demir çarpıcı açıklamalarda bulundu! Artık yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte sonbaharda yazın almış olduğunuz kilolardan kurtulmak isteyebilirsiniz. Yeniz yaz sezonunu daha fit bir şekilde karşılamak istiyorsanız eğer bu aylarda kişilerin beslenmelerine daha çok dikkat etmesi gerekiyor. 

Sağlıklı beslenmek ve kilo vermek isteyenler için ara öğünler oldukça önemlidir. Özellikle de kuruyemişler tam bir diyet ara öğünü için yaratılmıştır demek doğru olur. Çağatay demir içerisinde bulunan doğal faydalar nedeniyle kesinlikle diyet listelerinde olmasını belirtmiştir. 

Porsiyon Kontrolü Yapmayı Unutma! Kuruyemişleri Diyet Listesine Ekleyin

Diyet yapmak çoğu zaman kişiler için çile bir durum haline geliyor. Özellikle de yemek yemeye bayılıyorsanız ve birçok lezzetten kendinizi mahrum bırakmak istemiyorsanız o halde porsiyonları daha da düşüreceksiniz! Eğer bu kontrolü düzenli bir şekilde ilerletiyor olursanız kendinizi de mutlu ederek istediğiniz bedene ulaşmayı başarırsınız. Bu nedenle de kuruyemişleri belli porsiyonlarla diyet listenize gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz. 

Hatta Çağatay Demir antep fıstığının kilo kontrolü zamanında diyet listelerinden çıkarılmamasını söylüyor. Günlük tüketmiş olduğunuz 100 g antep fıstığı vücudunuzun ihtiyacı olan proteini, vitamin B1’i ve fosforun %35’ini karşılamaktadır. Kandaki kolestrol seviyesinde de ciddi bir düşüş yaşatır. 

Bir diğer oldukça sevilen kuru yemişlerden biri de fındıktır. Fındığında ara öğünlerde kesinlikle tüketilmesi gereken kuruyemişlerden biri olduğunu belirtmiştir. Kalp ve beyin sağlığını destekleyen fındık aynı zamanda kanseri de önleyici bir tarafı vardır. 

Çağatay Demirden Kuruyemiş Alırken Dikkat Edin Çağrısı!

Çağatay Demir kuruyemiş, kuru meyve alımları yaparken oldukça dikkat edilmesi gerektiğine değinmiştir. Açıktan satın aldığınız ürünlerin depolama koşulları ve ne zaman üretildikleri belli değildir. Tüm bu detaylar neticesinde sağlığınızı düşünüyor olmanız oldukça önemlidir. Çünkü açıkta satılan kuruyemişlerde ciddi bir karaciğer kanser riski vardır. 

Paketleri ürünler içerisinde olan kuruyemişlerin oksijen ile teması da kesilmiş olur. Bu sayede ürünler her zaman taze bir şekilde sizlere sunulur. Aynı zamanda paketlerin üzerinde üretim tarihi ve yeriyle birlikte tüketim tarihleri de mevcuttur. Bu da sizler için daha sağlıklı bir tutum olacaktır. 

E-ravza üzerinden oldukça uygun fiyatlarla tamamen sağlıklı ortamlarda üretilen bu kuruyemişlere ulaşabilirsiniz. Her biri dünya sağlık standartlarına uygun olarak hazırlanmış olup sizlere en iyi şekilde servis edilir. Aynı zamanda her birinin nerede üretildiği, ne zaman en son tüketilmesi gerektiğine kadar paket üzerinde gerekli bilgilendirmeler geçiyor. 

Sağlıklı ve ucuz kuruyemiş satın almak için https://www.e-ravza.com/kuruyemis adresini ziyaret ediniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bakan Özhaseki: Sene Sonuna Kadar 200 Bin Konut Teslim Edilecek
Ensar Vakfı, İsrail'le ticareti inkar etmeye çalışırken doğruladı
Ünlü Model Didem Soydan'dan Bornozlu Haller!
Kibariye'den İhanet İddialarına Skandal Sözler ile Savunma!
İmamoğlu Eyüpsultan Belediyesi’ni ziyaret etti