Kurye'ye çarpan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu ifade verdi. Ve serbest bırakıldı

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu araba kazasının merkezinde, peki ifadelerinde neler yer alıyor?

İstanbul'un tarihi semti Fatih'te, 30 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen ve Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un karıştığı trafik kazasıyla ilgili gelişmeler hız kazanıyor. İddiaya göre, motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan olayın ardından başlatılan soruşturmanın sonuçları mahkemeye taşındı.

Olaya karışan Mohamud, ilk duruşma öncesi resen düzenlenen celsede mahkemeye ifade verdi. Savunmasında, olayın meydana geldiği gün aracı kendisinin kullandığını belirtti.

İFADESİ ALINDI SERBEST BIRAKILDI

"Ben frene basmama rağmen çarpmamı engelleyemedim. Öndeki motosikletin ani bir dönüş yapmasıyla beklenmedik bir durumla karşılaştım" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, yapılan değerlendirmelerin ardından sanık Mohamud hakkındaki yakalama kararını kaldırma ve serbest bırakma kararı verdi. Ayrıca, yurt dışına çıkış yasağına dair adli kontrol tedbirini de kaldırdı. Duruşmanın 16 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

YAKALANMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

Olayın geçmişine dair detaylar ise şu şekilde: 30 Kasım 2023'te Kennedy Caddesi Aksaray İstikameti'nde gerçekleşen kaza sonucunda motosikletli kurye Yunus Emre Göçer hayatını kaybetmişti. Soruşturma sonrasında, şüpheli Mohamud'un, önce polis merkezinde ifadesinin alındığı ve ardından serbest bırakıldığı öğrenilmişti. Ancak daha sonrasında, şüphelinin Türkiye'den ayrıldığı tespit edilmiş ve yakalama kararı çıkarılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi raporu doğrultusunda şüpheli Mohamud'un asli kusurlu, kurye Göçer'in ise tali derecede kusurlu olduğu belirtilmişti. Müşteki Öznur Göçer'in şikayetinin olmadığını söylediği kaydedilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Hakan Ateş Seçil Erzan davasıyla ilgili ilk kez itiraf etti!
Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti
Gaziantep'te kadın cinayeti: Tartıştığı eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı
Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı