Kuşadası’nda yangına yakın yerleşim alanlarındaki evler tahliye edilmeye başlandı

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormanlık alana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları devam ederken alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşmasından dolayı tahliye başladı..

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde ormanlık alana yayılan yangın söndürülürken, alevlerin yaklaştığı Bayraklıde ilçesinde bazı evlerde yaşayan sakinlerin tedbir amacıyla tahliye edildiği bildirildi. 

Selçuk'un Pamucak ormanlık alanında bugün saat 17.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler Kuşadası ormanlık bölgesine de sıçradı. Muğla Bölge Orman Müdürlüğü ile Aydın Başkent Bölgesi İtfaiyesi yangını kontrol altına almaya başladı. Kuşadası Belediyesi, söndürme çalışmalarına 3 su kabı, 2 kova ve tüm personelle destek verdi. Hava ve kara operasyonlarının devam ettiği Bayraklı Mahallesi'nde yangının yerleşim yerlerine ulaşmasının ardından gruplar tedbir amaçlı vatandaşları tahliye etmeye başladı. Yetkililer evlerini tahliye eden vatandaşları kent merkezine yönlendiriyor..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.