Kuşadası’ndan Yola Çıktı, Şimdi Yunan Adalarını Keşfediyor

Aydın'ın Kuşadası ilçesinden yola çıkan ve tedavilerinin ardından özgürlüğüne kavuşan 3 deniz kaplumbağasından biri, güneş enerjisiyle çalışan uydu takip cihazıyla donatılarak şu anda Yunan adalarını dolaşıyor.

"Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, tedavilerinin tamamlanmasının ardından denizle buluşturulan 3 deniz kaplumbağasından biri olan "Güzel İzmir", Ege Denizi'ne büyük bir sevgiyle daldı. İlk olarak Samos kıyılarına uğrayan deniz kaplumbağası, şu anda Yunan adalarını keşfe çıkmış durumda.

Geçtiğimiz Ocak ile Mart ayları arasında İzmir kıyılarında bulunan 3 iribaş deniz kaplumbağası, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Muğla'daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) gönderildi.

Tedavi sürecinin ardından tekrar özgürlüklerine kavuşturulan kaplumbağalardan biri olan Güzel İzmir, güneş enerjisiyle çalışan uydu takip cihazı ile donatıldı. Serbest bırakıldıktan sonra kısa sürede Ege Denizi'nde 30 km yol kat eden caretta carettanın ilk uğrak yeri Samos kıyıları oldu. Anlık olarak uydu takip cihazı ile rotası çizilen Güzel İzmir, şu anda Yunan adalarını dolaşıyor ve Ege Denizi'ni keşfetmeye devam ediyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Meteoroloji’den 5 kent için sarı kodlu uyarı
Sahte kahveyi anlamanın bir yöntemi buymuş: Dolandırıcılar buraya da sızdı!
Schengen vizelerine zam geliyor
Kalp sağlığı için çikolatayı böyle yemelisiniz
Maliyeti 10 TL olan o besin en sağlıklı kahvaltılık seçildi!