Kuvvet komutanları ortaya çıktı

15 Temmuz darbe girişimi şehitleri için Ankara Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi. Saldırılarda yaşamını yitiren 49 kişi için ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım,...

15 Temmuz darbe girişimi şehitleri için Ankara Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi. Saldırılarda yaşamını yitiren 49 kişi için ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

KOMUTA HEYETİ ORADAYDI

Törene; 15 Temmuz akşamından beri akıbetleri merak konusu olan kuvvet komutanları da katıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Oramiral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi ve Genelkurmay ikinci Başkanı Yaşar Güler Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte saf tuttu.

2’Sİ DÜĞÜNDE REHİN ALINMIŞTI

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal darbeciler tarafından ihanet planı başlatılmadan önce İstanbul'daki bir düğünde gözaltına alınmıştı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin de Ankara'daki bir düğün çıkışında rehin alındığı ortaya çıkmıştı. Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu’ndan da darbe girişiminden beri haber alınamıyordu.

SİYASİLER DE KATILDI

Cenaze töreninde üç gündür merak edilen komutanlar ortaya çıktı. Cenaze törenine Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar, Genel Kurmay İkinci Başkanı, Kuvvet Komutanları, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
İsrail'i durduracak tek ülke ABD
Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!