Kuvvetli Bağışıklığın Sırrı: Bol Su!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Demirci, kış aylarında yeterli su tüketiminin, daha fazla stres altında olan bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı direnci artırdığını söyleyerek soğuk hava, düşük rutubet ve kapalı alanlarda geçirilen uzun sürelerin su kaybını artırabildiğini belirtti.

Sanko Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Demirci, kış aylarında yeterli su tüketiminin, bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı direnci artırabileceğini belirtti.Demirci, “Isı kaybını önlemek korumak için düzenli su içmek, vücut ısısının stabil kalmasına yardımcı olur,” ifadelerini kullandı.

Demirci, “Sıvılar, vücudun hastalıklara karşı savunma mekanizmalarını destekler. Kış aylarında su içmek yalnız susuzluğu gidermekle kalmayıp, vücudun daha iyi çalışması için de hayati bir rol oynar,” diye ekledi.

Kış aylarında, soğuk hava ve rüzgarın neden olduğu su kaybını telafi etmek için günlük su tüketimine özel önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Demirci, “Sağlıklı bireyler günde en az 10-12 bardak, ortalama 2-2,5 litre su içmeli,” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Prof. Dr. Canan Karatay: Ekmek Bağımlılığına Dikkat Çekiyor
Akdeniz Diyeti Nedir? Sağlıklı ve Lezzetli Bir Yaşam Rehberi
Kalp böbrek ve gut hastalarına uzmanlardan beslenme tavsiyeleri
Hayalet hastalık ‘lyme’ın 300 hastalığa benzer belirtileri var!
Uzmanlar uyarıyor: Masa başında çalışanlar dikkat!