Kuyruklu Yıldız C/2023 A3 Tekirdağ Semalarında!

Tekirdağ'da yaşayan fotoğraf tutkunu İlker Uskan, son 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızı olan C/2023 A3 Tsuchinshan-Atlas'ı Tekirdağ semalarında görüntülemeyi başardı.

Tekirdağ'da fotoğraf tutkunu İlker Uskan, son 13 senenin en parlak kuyruklu yıldızı olan C/2023 A3 Tsuchinshan-Atlas'ı Tekirdağ semalarında görüntüledi. Uskan, kuyruklu yıldızı fotoğraflamak için 3 saat nöbet tuttuğunu belirtti. "Yıldızlar ve gök vakaları özel ilgi alanlarımdan birisi. Gökyüzünde gerçekleşen birçok olağanüstü vakayı görüntülemiştim," diye konuştu.

GEÇMİŞTE DE BAŞARILAR ELDE ETTİ

Uskan, "2020 yılı Temmuz ayında Neowise kuyruklu yıldızını da görüntüledim. Bugün görüntülemiş olduğum C/2023 A3 kuyruklu yıldızı daha önceden ortaya çıkarıldı ama ülkemizden net olarak gözlemlenebileceği tarih olan bugünü bekliyordum," ifadelerini kullandı.

IŞIK KİRLİLİĞİ ZORLUK YARATIYOR

Kuyruklu yıldızın şehrin meydana getirdiği ışık kirliliği dolayısıyla çıplak gözle çok zor görünmekte olduğunu belirten Uskan, "Net görüntüleme için Tekirdağ'ın yüksek noktalarından birisi olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası civarından özel ekipmanlı fotoğraf makinem ile kuyruklu yıldızı Tekirdağ şehrimiz ile birlikte görüntülemeyi başardım," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.