Kuyumcu A.Ö., müşterilerini 'Yavru' adını verdiği sistemle milyonlarca lira dolandırıp kaçtı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, 80 yıllık geçmişi olan bir kuyumcunun 3. nesil işletmecisi A.Ö. (44), iddiaya göre "Yavru" adını verdiği sistemle...

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, 80 yıllık geçmişi olan bir kuyumcunun 3. nesil işletmecisi A.Ö. (44), iddiaya göre "Yavru" adını verdiği sistemle piyasa değerinin altında altın satışı yaparak ve kazanç karşılığı altın vaadiyle müşterilerini dolandırdı. Topladığı yaklaşık 500 milyon lira ile ortadan kayboldu. Mağdurların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda kayıp A.Ö.'nün yanında çalışan 3 kişi gözaltına alındı.

Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren 80 yıllık bir kuyumcu şirketinin 3. nesil işletmecisi A.Ö., "Yavru" adını verdiği sistemle piyasa değerinin altında cumhuriyet altını satışı yapmaya başladı. Sistem, emanete bırakılan altınlar karşılığında 1 ay sonra taahhüt edilen oranlarda altın verme vaadiyle çalışıyordu. Ancak, A.Ö. taahhüt ettiği altınları ve paraları zamanında teslim etmekte zorlanınca endişelenen katılımcılar arasında sorunlar başladı. Mağdurların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda kayıp olan A.Ö.'nün yanında çalışan 3 kişi gözaltına alındı.

Kuyumcu A.Ö., bir süre önce taahhüt ettiği altınları veya değerindeki parayı sahiplerine zamanında teslim etmekte sorun yaşamıştı. Endişe duyan iştirakçiler, sistemden paralarını çıkarmak istedi ancak altınların veya paraların iadesi konusunda sorunlar ortaya çıktı. Kuyumcu A.Ö.'nün iş yerini terk ettiğinin anlaşılması üzerine mağdurlar Savcılığa şikayette bulundu. Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kuyumcu dükkanına yapılan arama kararı ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Toplanan para, 500 milyon liradan fazla olduğu tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Çorum'da polis memuru uzman çavuşu öldürdü
Hakan Ateş Seçil Erzan davasıyla ilgili ilk kez itiraf etti!
Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti
Gaziantep'te kadın cinayeti: Tartıştığı eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı