Kuyumculardan 81 ilde geçerli yeni uygulama: Bu altınların satışı yasaklanacak!

Yılın en fazla değer kazanan yatırım aracı olan altın, dolandırıcıların da yeni hedefi haline geldi. Hırsızlar, usulsüz şekilde elde ettikleri varlıkları saklamak amacıyla 'kesme altın' yöntemini kullanarak kuyumcuları büyük mağduriyetlere uğrattı.

Son yıllarda dijital paralar, hisse senetleri ve alternatif yatırım araçları arasına rağmen, Türkiye'deki yatırımcılar için güvenli liman olarak altın öncelikli tercihler arasında yer almaya devam ediyor.

Enflasyon karşısında varlıklarını korumak isteyen yatırımcıların gözdesi olan altın, 2024 yılında da başarılı bir performans sergileyerek değer kazanmaya devam etti. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 70’in üzerinde bir değer artışı gösteren altın, bu yükselişin getirdiği cazibeyle dolandırıcıların da hedefi oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) uyguladığı para politikaları ve küresel ekonomik gelişmeler nedeniyle yılın son çeyreğinde rekor seviyelerde yükselmesi beklenen altın fiyatları, piyasalarda hareketliliğe yol açtı. Bu gelişmeler ışığında, Türkiye genelindeki 81 ildeki kuyumculardan önemli bir adım geldi.

Yılın en fazla değer kazanan yatırım aracı olan altın, dolandırıcıların da yeni hedefi haline geldi. Hırsızlar, usulsüz şekilde elde ettikleri varlıkları saklamak amacıyla 'kesme altın' yöntemini kullanarak kuyumcuları büyük mağduriyetlere uğrattı. Türkiye genelindeki 81 ildeki kuyumcular ortak bir karar alarak, kaynağı belgelenemeyen kesme altınların alım-satım işlemlerini tamamen durdurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.