Kuzey Kore, ABD-Güney Kore-Japonya Tatbikatını 'NATO'nun Asya Versiyonu' Olarak Nitelendirdi

Kuzey Kore, ABD, Güney Kore ve Japonya’nın düzenlediği ortak askeri tatbikata sert tepki gösterdi ve tatbikatı 'NATO'nun Asya versiyonu' olarak nitelendirdi. Pyongyang, tatbikata karşı saldırgan bir yanıt vereceğini belirtti.

Kuzey Kore, bu ay düzenlenen ABD, Güney Kore ve Japonya'nın ortak askeri tatbikatını sert bir şekilde eleştirdi. Kuzey Kore devlet medyası, tatbikatı 'NATO’nun Asya versiyonu' olarak tanımlayarak, ABD’nin Güney Kore ve Japonya'yı NATO'ya entegre etme çabalarını kınadı ve bu duruma karşı agresif bir tepki vereceklerini açıkladı.

Kuzey Kore, bu ay düzenlenen Güney Kore, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri ortak askeri tatbikatını sert bir şekilde eleştirdi. Devlet medyası KCNA’da yer alan habere göre, Kuzey Kore tatbikatları 'NATO'nun Asya versiyonu' olarak nitelendirdi.

Bu tatbikat, Kore Yarımadası'ndaki Kuzey Kore'nin silah denemelerinden kaynaklanan gerginlikler arasında askeri işbirliğini güçlendirmek amacıyla geçen yıl Camp David’de düzenlenen üçlü zirvede planlanmıştı.

İKİ ÜLKE ARASINDA GERİLİM TIRMANDI

KCNA haber ajansına göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pyongyang'ın ABD ve müttefikleri tarafından oluşturulan askeri bloğun güçlenmesini görmezden gelemeyeceği ve bu duruma karşı agresif bir yanıt vereceği belirtildi. Bakanlık ayrıca, Washington'un Güney Kore ve Japonya'yı Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne (NATO) entegre etme çabalarını sürdürdüğünü ve Güney Kore'nin Ukrayna'ya silah sağlama girişimlerinin bu çabanın bir parçası olduğunu vurguladı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı ise "Özgürlük Sınırı" tatbikatının Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programlarına yanıt olarak düzenlendiğini belirtti ve Pyongyang’ın eleştirilerini reddetti.

 

RUSYA İLE KUZEY KORE GÖRÜŞMESİ KRİZİ DERİNLEŞTİRDİ

Güney Kore, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yakın zamanda imzalanan karşılıklı savunma anlaşmasını protesto etmek amacıyla Ukrayna'ya doğrudan silah sağlama olasılığını değerlendireceğini açıkladı. Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'yi Ukrayna savaşında kullanılan silahları Rusya'ya sağlamakla suçluyor, ancak hem Rusya hem de Kuzey Kore bu suçlamaları reddediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.