Kuzey Kore, ABD'nin düşmanca siyaset yürüttüğünü ileri sürdü

Kuzey Kore, ülkedeki insan hakları ihlallerini görüşmek suretiyle Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde toplantı çağrısı yapmış olduğu iddia edilen ABD'nin düşmanca politika yürüttüğünü savundu.

Kuzey Kore, ülkedeki insan hakları ihlallerini görüşmek suretiyle Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde toplantı çağrısı yapmış olduğu iddia edilen ABD'nin düşmanca politika yürüttüğünü savundu.

Kuzey Kore'yi takip eden web sitesi "NK News"in haberine göre, ülkenin resmi medyasında, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığının açıklamasına yer verildi.

Açıklamada, ABD'nin Kuzey Kore'nin insan hakları siciline yönelik eleştirilerinin, "Kuzey Kore'ye karşı yürütülen düşmanca siyasetin en yoğun ifadesi" olarak nitelendirildiği aktarıldı.

Eleştirilerin kınandığı açıklamada, ABD'nin, Pyongyang karşıtı anlam ifade etmeyen "insan hakları kuru gürültüsünün" Kuzey Kore'nin gücüyle karşılaşmanın son anına kadar sürdürüldüğü açıklandı.

Açıklamada, "Kuzey Kore'yi nükleerle ilgili mevzularda baskı altına alamadığı için ne vakit köşeye sıkışsa kuru gürültüye" başvurduğu ifade edildi.

Geçen hafta internasyonal basındaki haberlerde, ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'ni Kuzey Kore'nin insan hakları sicilini ele almak suretiyle toplantıya çağırdığı iddia edilmişti.

Kuzey Kore'deki insan hakları ihlalleri ve internasyonal barışla güvenliği tehdit eden tacizlerinin yasa dışı kitle imha silahları ve balistik roket programıyla ilgili 17 Mart'ta yapılacağı öne sürülen toplantıyı ne Washington yönetimi ne de BM Güvenlik Konseyi doğrulamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!
Soğuk Havayı Seven Mucize Bitki: -19 Derecede Büyüyor, 2 Metreye Ulaşıyor, Hem Ucuz Hem de Verimli
Türkiye’nin en genç ve en yaşlı ili belli oldu: Bakın en genç il neresi oldu?
Resmi Gazete'de bugün: 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete kararları
Sergen Yalçın'dan Şaşırtıcı Açıklama: Beşiktaş Sorusuna Dikkat Çeken Cevap!