Kuzey Kore, Japonya-Almanya Askeri Anlaşmasını “Savaş Suçu” Olarak Nitelendirdi

Kuzey Kore, Japonya'nın Almanya ziyareti ve SDF-Alman ordusu arasındaki gıda, yakıt, mühimmat paylaşım anlaşmasını "savaş suçu işleyen iki ülke arasındaki gizli askeri anlaşma" olarak nitelendirip kınadı. Ayrıca, NATO'nun Hint-Pasifik'teki genişleme çabalarını eleştirdi.

Kuzey Kore, Japonya Başbakanı Kişida'nın Almanya'yı ziyaret etmesini ve Japonya Öz Savunma Kuvvetleri ile Alman ordusu arasında imzalanan gıda, yakıt ve mühimmat paylaşım anlaşmasını sert bir şekilde kınadı. Pyongyang yönetimi, bu adımları "savaş suçu işlemiş iki ülke arasındaki gizli askeri anlaşma" olarak değerlendirirken, NATO'nun Hint-Pasifik bölgesindeki genişleme çabalarını da eleştirdi.

Kuzey Kore, Japonya Başbakanı Kişida'nın Almanya ziyaretini ve Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) ile Alman ordusu arasında gıda, yakıt ve mühimmat paylaşımını basitleştirmeyi amaçlayan anlaşmayı kınadı. 

Pyongyang yönetimi, bu anlaşmayı "savaş suçu işlemiş iki ülke arasındaki gizli askeri anlaşma" olarak nitelendirerek, Almanya ve Japonya'yı "bölgesel gerilimi tırmandıran savaş tatbikatları yapma amacıyla işbirliği yapmakla" suçladı. Ayrıca, NATO'nun Hint-Pasifik bölgesindeki ülkelerle işbirliğini artırma çabasını da eleştirerek, ABD, Güney Kore ve Japonya'nın güvenlik işbirliğini güçlendirme hamlelerini "NATO'nun Asya'daki varlığını genişletme girişimi" olarak değerlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.