Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Rusya'da

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmek için Rusya'nın Vladivostok kentine gitti. Bu, Kuzey Kore lideri Kim'in Rusya'ya ilk ziyareti. Kim'in babası Kim Jong-il 2011'de Rusya'yı ziyaret etmiş,...

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmek için Rusya'nın Vladivostok kentine gitti. Bu, Kuzey Kore lideri Kim'in Rusya'ya ilk ziyareti. Kim'in babası Kim Jong-il 2011'de Rusya'yı ziyaret etmiş, o dönem devlet başkanı olan Dmitriy Medvedev ile görüşmüştü.

Kuzey Kore lideri Kim'i taşıyan zırhlı tren sabah saatlerinde sınırı geçmesi ardından Rusya'nın Vladivostok kentine vardı. Kim, Rus geleneklerine uygun olarak karşılandı.

Kim için ilk önce Primorye bölgesindeki Hasan kasabasında bir karşılama töreni düzenlendi. Kuzey Kore lideri, kasabadaki tren garında Rus geleneklerine uygun olarak ekmek ve tuz ikram edilerek karşılandı.

Kuzey Kore lideri için daha sonra da, Rus mevkidaşı Vladimir Putin'le görüşeceği Vladivostok kentinde bir karşılama töreni düzenlendi.

Bu, Kuzey Kore lideri Kim'in Rusya'ya ilk ziyareti. Ayrıca bu ziyaret, Kuzey Kore ile ABD arasındaki nükleer görüşmelerin tıkandığı bir döneme denk geliyor.

Kim'in yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Vladivostok yakınlarındaki Russkiy Adası'nda yer alan Uzakdoğu Federal Üniversitesi'nde bir araya gelmesi planlanıyor. Görüşmenin odağında Pyongyang'ın nükleer programı ve ikili ilişkilerin yer alması bekleniyor.

Kuzey Kore liderinin cumartesi gününe kadar Vladivostok'ta kalacağını söyledi.

​Kim'in babası Kim Jong-il 2011'de Rusya'yı ziyaret etmiş, o dönem devlet başkanı olan Dmitriy Medvedev ile görüşmüştü.

Kore basınına göre Kim'in bu akşam Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Trutnev'in vereceği yemeğe katılması planlanıyor.

Putin'le yarın yapacağı görüşmeden sonraysa Kuzey Kore liderinin Vladivostok çevresindeki bazı tesis ziyaret etmesi ve daha sonra ülkesine geri dönmesi bekleniyor.

Kim'in ziyareti nedeniyle Vladivostok'ta olağanüstü güvenlik önlemleri alındığı belirtiliyor. Rusya lideri Putin'in yardımcısı Yuriy Uşakov da Pyongyang'ın isteği nedeniyle Kim'in ziyaret tarihi ve yerini son ana kadar gizli tuttuklarını söylemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek