Kuzey Kore'de 1,4 milyon kişi gönüllü askerlik için başvurdu!

Kuzey Kore, 1,4 milyon gencin Kore Halk Ordusu'na gönüllü olarak katılmak için başvuruda bulunduğunu duyurdu. Güney Kore'yi "haritadan silme" tehdidinde bulunan Pyongyang, gençlerin düşmana duyduğu öfke ve intikam arzusunun arttığını vurguladı.

Kuzey Kore'den, Güney Kore ile süren askeri gerilim sırasında tansiyonu daha da yükseltecek bir açıklama geldi. Resmi kaynaklardan yapılan duyuruda, 14 ve 15 Ekim'de 1,4 milyondan fazla gencin Kore Halk Ordusu'na (KPA) gönüllü olarak katılmak için başvuruda bulunduğu bildirildi. Açıklamada, "Ülke genelindeki gençler ve öğrenciler, çatışma çıkaranları ve suçluları sona erdirmek için ant içerek orduya katılmak ya da yeniden katılmak için dilekçelerini imzaladı" ifadeleri yer aldı. Ayrıca, "Kuzey Kore halkı, egemenliğimizi ve güvenliğimizi tehdit eden Güney Kore'yi yok etme kararlılığıyla dolu" denildi.

"GÜNEY KORE'Yİ HARİTADAN SİLECEĞİZ"


Açıklamada, Güney Kore'nin insansız hava araçlarıyla Kuzey Kore'nin egemenliğini ihlal ettiğine dikkat çekilirken, gençlerin orduya katılma isteğinin düşmana duyulan öfke ve intikam arzusunun bir göstergesi olduğu vurgulandı. "Bir savaş çıkarsa, Güney Kore haritadan silinecek. Düşman çatışma istiyorsa, biz de onun varlığına son vermeye hazırız" ifadeleriyle dikkat çeken açıklamada, genç neslin intikam arzusunun ve orduya katılma isteğinin giderek arttığı belirtildi.

Pyongyang yönetimi daha önce Güney Kore'yi, propaganda broşürleri taşıyan insansız hava araçları göndererek egemenlik ihlaliyle suçlamış, lider Kim Jong-Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong da benzer eylemlerin tekrarlanmasının "korkunç bir felakete" yol açabileceği uyarısında bulunmuştu. Kuzey Kore'nin son olarak Güney Kore ile bağlantıyı sağlayan yolları havaya uçurması ise Seul yönetimine ciddi bir uyarı olarak değerlendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.