Kuzey Nijerya’da Kan Döküldü! Güvenlik Güçleri ve Siviller Hedef Alındı!

Nijerya’nın Katsina eyaletinde düzenlenen silahlı saldırılarda 6 güvenlik görevlisi ve 3 sivil hayatını kaybetti. Ülkede Boko Haram ve ISWAP gibi terör örgütlerinin yanı sıra silahlı çeteler, halkın güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor.

Nijerya’nın kuzeyinde yer alan Katsina eyaleti, yine kanlı bir saldırıya sahne oldu. Kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler, Faskari ve Matazu bölgelerine yönelik saldırılar gerçekleştirdi. Bu saldırılarda 6 yerel güvenlik görevlisi ve 3 sivil hayatını kaybetti. Çok sayıda kişinin yaralandığı olay, ülkedeki güvenlik sorunlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ VE SİVİLLER HEDEFTE

Ulusal basında yer alan bilgilere göre, saldırganların hedefinde yerel güvenlik güçleri ve siviller vardı. Katsina Eyaleti Valisi Dikko Umaru Radda, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, olayı sert bir dille kınadı. Radda, bölgeye ek güvenlik güçlerinin sevk edildiğini ve durumun kontrol altına alınmaya çalışıldığını ifade etti.

ARTIŞ GÖSTEREN SALDIRILAR

Nijerya, son yıllarda artan silahlı saldırılar ve terör örgütlerinin faaliyetleriyle mücadele ediyor. Ülkenin kuzey bölgelerinde faaliyet gösteren Boko Haram ve ISWAP (Batı Afrika Eyaleti İslam Devleti) gibi gruplar, düzenledikleri saldırılarla güvenlik zafiyetlerini kullanıyor. Silahlı çeteler de fidye için insan kaçırma olaylarını sık sık gerçekleştiriyor. Bu saldırılarda en çok köyler, okullar ve yolcular hedef alınıyor.

FİDYE İÇİN KAÇIRMA SUÇLARI

Nijerya’da insan kaçırma suçunun cezası idam olmasına rağmen, fidye talepleriyle gerçekleştirilen kaçırma vakaları yaygınlığını koruyor. Silahlı gruplar, özellikle kırsal alanlarda terör estirerek halkı ve güvenlik güçlerini zor durumda bırakıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.