Kuzey Ormanları'nda bir kıyım da yakıt ikmal limanı için yaşanacak

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre 2018 yılının Şubat ayında açılacak üçüncü havalimanında uçaklara gerekli yakıtın deniz yoluyla getirilmesi için İGA İkmal Terminali Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda...

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre 2018 yılının Şubat ayında açılacak üçüncü havalimanında uçaklara gerekli yakıtın deniz yoluyla getirilmesi için İGA İkmal Terminali Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

140 bin metrekare

Proje kapsamında gemilerin geçişi için denizin kazılıp derinleştirilmesi, bazı bölümlerinin doldurulması ve 550 metre boyunda dalgakıran yapılması hedefleniyor.

Geçtiğimiz günlerde bakanlığa sunulan ve 18 ayda yapılması planlanan proje 140 bin metrekarelik alanı kapsıyor.

İki yanaşma terminali inşa edilecek

320 ve 260 metrelik iki yanaşma terminalinin inşasının öngörüldüğü proje kapsamında 550 metre boyunda dalgakıran yapılması planlanırken, bir terminal için denizin derinliğinin 9,5 metreden 17,5 metreye, diğer terminal için 10 metreden 15 metreye indirilmesi hedefleniyor.

Muhcu: Proje, yapılaşma baskısını artıracak

Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, maliyeti 133 milyon 580 lirayı bulan projenin yapılaşma baskısını artıracağını söyledi: “Bilimsel bir çalışma da yapılmadan proje hazırlanmış. Havaalanının zaten yer seçimi yanlıştı. Limanla birlikte olumsuzlar artacak. Bu proje de havaalanı projesinin eksik ve yanlışlarla olduğu anlamına geliyor. Teknik hatalardan da anlaşılıyor. Limanın yapımı sırasında çıkacak dip harfiyatı nedeniyle, bunun taşınması veya bölgede kullanılması da ek olumsuzları beraberinde getirecek.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

KPSS şartsız, mülakatsız alımlar! Kızılay yüksek maaşla 7 farklı kadroda alım yapacak
CHP'li Gürsel Erol açıkladı: Elazığ ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya
Güney Afrika'nın soykırım davasına müdahil olacağız
Ünlü Oyuncu Giray Altınok'tan Bir Haluk Bilginer Detayı!
İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor