'Kuzey'den bir serin yel eser

Ahmet KülsoyKaradeniz müziğinin ''alternatif’ sesi Aydoğan Topal, ikinci solo albümü ''Kuzey’i  dinleyicilerle buluşturdu. Albümde Kemençe,  darbuka, elektro bağlamada Selim Bölükbaşı, yer alırken Resul Dindar, Selçuk Balcı,...

Ahmet Külsoy

Karadeniz müziğinin ''alternatif’ sesi Aydoğan Topal, ikinci solo albümü ''Kuzey’i  dinleyicilerle buluşturdu. Albümde Kemençe,  darbuka, elektro bağlamada Selim Bölükbaşı, yer alırken Resul Dindar, Selçuk Balcı, Niyazi Koyuncu  Ali Kal, Erdal Bayrakoğlu, Adem Gümüşkaya, Akın Zurnacı, Salih Yılmaz, vokalleriyle  sanatçıya destek verdiler.

Aydoğan Topal, ''Kuzey’ adı verdiği  solo albüm 13 şarkıdan oluşuyor. Bir yıllık çalışmanın  ürünü olan  albümümde ki  11şarkının  söz ve besteleri kendisine biri annesi Havva  Topal’a biride anonim .

Karadenizli müzisyenlerin  yeni söz ve beste oluşturamadıklarını söyleyen ''alternatif '' ses Aydoğan Topal, müzisyenin bilim insanı gibi araştırmacı olması gerektiğini belirterek ’Kazım kardeşimden sonra müzisyen arkadaşlar yeni söz ve besteler  ortaya çıkartamadılar. Çıkartanlar da yeterli değil. Araştırılırsa çok güzel yeni sözler ortaya çıkar. Karadeniz’in çok zengin kültürü var solo albümde Karadeniz müziğini modernite ile  harmanlamaya çalıştım .Gün yüzüne çıkmamış sözleri besteledim ve şarkı haline getirdim’ dedi.

Alışagelmiş Karadeniz müziğine alternatif duruş niteliği olan bu albümde, gerek kullanılan enstrümanlarla gerekse  bestelerle özgün müzik tarzı ve kendine has farklılığını ortaya koyuyor.

 Şimdiden yurt içi ve yurt dışından konser  teklifleri aldığını kaydeden Topal;  yayla , üniversite şenliklerinin yan ısıra, İsveç, İsviçre , İngiltere,  Almanya ''da '' Kuzey’ albümü ile  yollara düşeceğini ifade etti. Dünyanın müzikle güzelleşeceğini aktaran alternatif ses Aydoğan Topal; müziğin coşkusu ile insanlar birbirlerine sarılacak. Bende  müzikle dünya barışana  katkıda bulunmak istiyorum’ diyor.

Albümün adını neden '' Kuzey’ olarak koydun sorusuna Topal, "Oğlumun adı ''Kuzey’ ben de Kuzeyliyim" ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!
Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu