Enes Kara’nın intiharının ardından, yaşanan olayın araştırılması için yurdun birçok noktasında eylemler yapıldı. 14 Ocak 2022’de İstanbul Taksim’de toplanan öğrencilere polisin müdahale etmesi sonucu 83 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul’daki eyleme katılan ve gözaltına alınan Ayşe S.’ye, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından soruşturma başlatıldı. Ayşe S.’ye iletilen soruşturma tutanağında, yapılan eylemin “yasadışı olduğu” vurgulanırken “Polise direnen 83 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar arasında olduğunuz tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.
“MİLYONLARCA GENÇ GELECEKSİZLİĞE İTİLİYOR”
Konuya ilişkin Cumhuriyet’ten Mehmet Oflaz’a konuşan Ayşe S., “Enes Kara bu ülkede geleceksizliğe itilen milyonlarca gençten yalnızca biriydi. Enes Kara gibi yüzlerce, binlerce sıra arkadaşımız yaşadığımız bu düzende bir gelecek göremedikleri için yaşamlarına son verdi” dedi.
Ayşe S. sözlerini şöyle sürdürdü:
“Enes Kara bilindiği gibi tıp fakültesi öğrencisiydi. Tıp bizim ülkemizde toplum nezdinde revaçta olan mesleklerden biriyken Enes Kara da bu bölümün öğrencisiyken yaşamına son verdi. Bu, aslında en revaçta olan bölümü okusak dahi bu düzen sınırları içerisinde bir geleceğimizin olmadığını biz gençlere gösteriyor. Ve artık buna bir son vermek gerekiyor.”
“ENES KARA’NIN İNTİHARINI ARAŞTIRMAK YERİNE BİZE SORUŞTURMA AÇILIYOR”
Enes Kara dosyasının takipsizlikle sonuçlandığını hatırlatan Ayşe S., “Enes Kara gibi yüzlerce sıra arkadaşımızı intihara sürükleyen koşulları bizzat yaratan aslında bu devlettir. Enes Kara’nın intiharını araştırmak yerine benim gibi bu duruma karşı tepkisini ortaya koyan herkese kaldığımız yurtlar, okuduğumuz üniversiteler üzerinden soruşturmalar açılıyor. İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversitelere dönük hazırlanan son genelge de soruşturmaların, fişlemelerin daha da artacağının bir kanıtıdır” diye ifade etti.