KYK, mahkeme kararına rağmen, bursları kesti

ürütmeyi durdurma kararına rağmen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), uzaklaştırma cezasını gerekçe göstererek öğrencilerin bursunu kesti.Akdeniz Üniversitesinde düzenlenen Roboskî ve Halepçe anması ile 1 Mayıs kutlamasına katıldıkları...

ürütmeyi durdurma kararına rağmen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), uzaklaştırma cezasını gerekçe göstererek öğrencilerin bursunu kesti.

Akdeniz Üniversitesinde düzenlenen Roboskî ve Halepçe anması ile 1 Mayıs kutlamasına katıldıkları gerekçesiyle valiliğin talimatıyla 72 öğrenci hakkında açılan soruşturmaya Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından “Kovuşturmaya yer yok'' kararı verilmesine rağmen üniversite idaresi 34 öğrenciye bir hafta ile bir yıl arasında değişen sürelerde okuldan uzaklaştırma cezası vermişti. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Öğrencisi Mahmut Yavaş’ın İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulması talebiyle açtığı davada mahkeme, Yavaş’ı haklı buldu. Ancak yürütmenin durdurulması kararının verilmesinin ardından KYK, Yavaş’ın geri ödemesiz bursunu uzaklaştırma cezası almış olduğu gerekçesiyle kesti. Benzer şekilde onlarca öğrencinin bursunun kesildiğini belirten Yavaş, KYK’nin kararının hukuksuz olduğunu belirterek, hukuksuzluğa karşı hukuk mücadelesi vereceğini ifade etti.

''ÖĞRENCİLER YARGI YOLUNA BAŞVURMALI’

DİHA'da yer alan habere göre, üniversite öğrencilerine karşı herhangi bir eyleme katılmış olmaları iddiasının bile okuldan uzaklaştırma cezası için gerekçe yapıldığına dikkat çeken Avukat Hakan Evcin ise, “Kararın ardından KYK’ye yaptığımız başvurular sonucunda ''yurttan atma’ ve ''kesilen bursların geri bağlanması’ talebimiz kabul ediliyor'' diyerek öğrencilere bu tür cezalara karşı yargı yoluna başvurmalarını önerdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Bursluluk sınav neticeleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? (2024 İOKBS sınav sonuç tarihi)
Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? (2023-2024 MEB eğitim öğretim takvimi)
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Bütün okullar imam hatip lisesi yapılmak isteniyor