KYK yurt başvuruları ne zaman baaşlayacak? 2024-2025 KYK başvuruları için tarih bekleniyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 2024 oturumları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından geçtiğimiz günlerde tamamlandı. ÖSYM şimdi değerlendirme sürecine geçecek ve sonuçlarının açıklanmasının ardından kılavuz yayımlayarak tercih sürecini başlatacak.

2024-2025 eğitim döneminde lisans ve önlisans eğitimi hayali kuran adaylar, KYK burs ve yurt başvuruları için heyecanla beklemeye başladı. Başvuruların sonuçlanması ve ardından tercih sürecinin başlamasıyla birlikte, burs ve yurt konuları önem kazanacak. Her yıl yüz binlerce öğrenciye burs, kredi ve yurt imkanı sağlayan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), bu yıl da öğrencilerin yanında olacak.

KYK BURS/KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

Geçen eğitim döneminde 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınan kredi ve burs başvuruları, bu yıl da ÖSYM'in yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ekim ayında gerçekleştirilmesi bekleniyor. KYK veya GSB'den gelecek açıklamaları takip ederek konuyla ilgili haberlerimizi güncelleyeceğiz.

Geçen yıl 29 Ağustos 2023 tarihinde başlayan KYK yurt başvuruları, bu yılın başvurularının da ilk yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Ağustos ayının son haftasında başlayabileceği tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.