KYK Yurtlarına Büyük Zam: Güncel Ücretler Açıklandı

Öğrencilerin barınma krizinin her geçen yıl derinleştiği Türkiye'de, KYK yurt ücretlerine yapılan büyük zam aileleri zor durumda bırakacak. Son dönemde artan ev kiraları, öğrenci ailelerinin bütçelerini sarsarken, KYK yurtlarına yapılan yüzde 50'lik zam da bu durumu daha da ağırlaştırdı.

2024-2025 EĞITIM YILINA YURT ÜCRETLERINDE BÜYÜK ARTIŞLA BAŞLANACAK

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasına az bir süre kala, üniversite öğrencilerini zorlu bir barınma süreci bekliyor. Artan ev kiralarının yanı sıra, KYK yurt ücretlerine yapılan büyük zamlar, öğrencilerin bütçelerini daha da zorlayacak.

KÖTÜ HABER GELDI

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvurularının sona ermesinin ardından, yurt ücretlerinde büyük bir artış gerçekleştirildi. KYK yurt ücretlerine yapılan yüzde 50'lik zamla, daha önce 570 TL olan yurt ücreti 855 TL'ye yükseldi. Ayrıca, 685 TL tutarında bir depozito ücreti alınacak. Depozito ödemelerini 15 Eylül’e kadar yapmayan öğrencilerin kayıtları silinecek.

Bu artış, öğrencilerin barınma maliyetlerini önemli ölçüde artırırken, ailelerin de ekonomik yükünü ağırlaştıracak. Eğitim yılı öncesinde yaşanan bu gelişmeler, öğrencilere ve ailelerine ek mali planlama yapma gerekliliği doğuruyor.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.