Kylian Mbappé, Fransızları Seçimler Öncesinde Oy Kullanmaya Çağırıyor

Fransa milli futbol takımı kaptanı Kylian Mbappé, EURO 2024 öncesinde Fransızları oy kullanmaya çağırdı. Aşırı sağın güç kazanma çabalarına karşı uyarıda bulunan Mbappé, gençlerin ülke geleceğini şekillendirme fırsatı olduğunu vurguladı.

Fransa milli futbol takımının kaptanı Kylian Mbappé, EURO 2024 öncesi önemli bir çağrıda bulundu. Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde Fransızları oy kullanmaya teşvik eden Mbappé, aşırı sağın yükselişine karşı gençlerin aktif rol alması gerektiğini vurguladı.

Fransa milli futbol takımının kaptanı Kylian Mbappé, EURO 2024 öncesinde, Pazar günü Fransız halkını oy kullanmaya çağırarak, aşırı sağın yaklaşan parlamento seçimlerinde iktidarı ele geçirmeye çalıştığı bir dönemde "aşırılıklara" karşı uyardı.

Mbappé, gençleri oylarının önemli bir fark yaratabileceğine ikna etmek istediğini belirtti. Hiçbir politikacının veya partinin adını vermemekle birlikte, seçimlerin Fransa'nın tarihinde çok önemli bir an olduğunu vurguladı. Mbappé, "Bizler fark yaratabilecek bir nesiliz, aşırı uçların iktidarın kapısını çaldığını görebiliyoruz ve ülkemizin geleceğini şekillendirme fırsatına sahibiz" dedi.

Mbappé ayrıca, seçimlerin Fransa'nın EURO 2024 açılış maçından daha önemli olduğunu ifade etti ancak politik tartışmaların takımın performansını etkilemeyeceğini de vurguladı. Fransa Ulusal Futbol Federasyonu, oyuncularının siyasi konularda yorum yapmamaları yönünde önceki talimatını hatırlattı ancak ifade özgürlüğüne ve vatandaşlık görevine bağlı olduklarını ve oy kullanma çağrısını desteklediklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.