Laiklik yoksa insan olmak da yok: 'Erkek arkadaşına yakın durdun' diye kırbaçladılar!

Endonezya'nın şeriat düzeniyle yönetilen Aceh eyaletinin başkenti Banda Aceh’te, 20 yaşında adı açıklanmayan bir kadın, 'erkek arkadaşına fazla yakın durduğu' gerekçesi ile değnek cezasına çarptırıldı. Hürriyet'te yer...

Endonezya'nın şeriat düzeniyle yönetilen Aceh eyaletinin başkenti Banda Aceh’te, 20 yaşında adı açıklanmayan bir kadın, 'erkek arkadaşına fazla yakın durduğu' gerekçesi ile değnek cezasına çarptırıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre cezanın infazı halka açık gerçekleştirildi ve yüzü maskeli bir infaz görevlisi kadına değnekle 23 defa vurdu. Endonezya'da doğrudan şeriatla yönetilen tek bölgesi olan Aceh eyaletinde, şeriat hükümüne göre evli olmayan çiftlerin birbirlerine yakınlaşmaları yasak. 

Gerici zihin her yerde ayını


Endonezya'nın Aceh eyaletinde yaşananlar aynı zamanda ülkemizdeki gericilerin de kadına ve kadının toplumdaki yerine bakışlarına dair ayna tutuyor. Geçtiğimiz günlerde şort giydiği için gerici yobaz Abdullah Çakıroğlu'nun saldırısına uğrayan hemşire Ayşegül Terzi bu durumun yaşanan son örneği. AKP iktidarından bu yana kadın cinayetlerinin önceki dönemlere göre yüzde 1000'in üzerinde artmış olması ise şeriatçılığın gözünde kadının yaşamının da fazla bir değeri olmadığını ispatlar nitelikte. Son dönemde kadınlara giyimden doğum kontrolüne kadar hayatın her alanında müdahale etmeye çalışan gerici zihniyetin hedefinde kadını toplumsal hayatın tamamen dışına itip, evin içinde erkeğin bir aparatı haline getirmek olduğu görülüyor.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağış Sonucu Ölü Sayısı 56'ya Yükseldi
Mark Hamill, Star Wars Günü Öncesinde Beyaz Saray'ı Ziyaret Etti
Eski Güzellik Kraliçesi Instagram Paylaşımı Sonrası Silahlı Saldırıya Uğradı: Quevedo'da Öldürüldü
Rusya'nın Ukrayna'ya Saldırıları Şiddetleniyor
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Filistin İçin İsrail'e Karşı Sert Tavır Aldı