Lavrov: 'ABD'ye orantıyla karşılık vereceğiz'

ABD’nin hafta başında ''Suriye ordusunun kimyasal saldırı düzenleyeceğine’ yönelik iddialarının sorulması üzerine Lavrov, ABD’nin Suriye ordusuna yönelik muhtemel saldırılarına Rusya’nın ''orantılı ve saygın şekilde...

ABD’nin hafta başında ''Suriye ordusunun kimyasal saldırı düzenleyeceğine’ yönelik iddialarının sorulması üzerine Lavrov, ABD’nin Suriye ordusuna yönelik muhtemel saldırılarına Rusya’nın ''orantılı ve saygın şekilde yanıt vereceğini’ açıkladı.

Lavrov, “ABD’nin bu sefer, terörle mücadele eden Suriye hükümet ordusuna yönelik yeni saldırıları kışkırtmak ve bahane yaratmak için bazı gizli ve kimseye gösterilmemesi gereken istihbaratlar temelinde spekülasyon yapmak yerine gerçekten kimyasal silahın yayılmasını önleme rejimini koruma ihtiyacına dayanmasını umuyorum'' dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetinin yeni bir kimyasal saldırı düzenlemek için yaptığı hazırlıkları izlediklerini öne sürmüştü.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Suriye’deki meşru yönetime yönelik iddialarının ve tehditlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da, Suriye hükümetinin kimyasal saldırı hazırlığı yaptığını iddia eden Beyaz Saray’ın, cihatçılara kimyasal silah kullanarak provokasyon yapma daveti gönderdiğinin altını çizmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!