Leblebi severler bu habere çok üzülecek! Bu ikisini sakın bir arada tüketmeyin… Yarardan çok zararı var

En çok tüketilen kuruyemişler arasında yer alan leblebi bazı kişilerin kırmızı çizgisidir. Öyle ki yaz kış sıklıkla tüketilir ve bir de yanında o içecek içilir. Lakin leblebi severlerin çok üzüleceği bir haber geldi. Bu ikisinin sakın bir arada tüketmeyin. Meğer yarardan çok...

Kış aylarının en sevilen aktivitelerinden biri boza ve leblebi tüketmektir. Kış aylarının favori içeceği olan boza hem sağlıklı olmasıyla hem de lezzetli tadından dolayı sıklıkla tercih edilir. Çoğu kişi bozayı leblebi ile tüketir çünkü bu ikili yan yana geldiğinde çok daha güzel bir tat ortaya çıkar. Lakin boza ile leblebi tüketmek oldukça büyük bir hataymış. İkisini birlikte tüketmek faydadan çok zarara yol açıyormuş.

BOZA VE LEBLEBİ İKİLİSİNE SON

Boza, kış aylarında tüketilen lezzetli bir kış içeceğidir. Sağlığa olan yararları ile bilinen boza, çoğu kişi tarafınca yanında leblebi ile birlikte tüketicilerin. Lakin bu ikisinin bir arada tüketilmesi Haber Global’de yer alan habere göre, sağlığa ciddi zararlar veriyor.

Bozanın içerisinde bulunan vitamin ve mineraller insan vücudu için önemlidir ve adeta bir sağlık deposudur. Türk kültüründe ise boza, çoğu zaman leblebi ile tüketilmektedir ve bu bir alışkanlık haline gelmiştir. Lakin alışkanlık haline gelen bu davranış bilinenin aksine oldukça zararlıdır. Hatta boza ile leblebiyi devamlı olarak birlikte tüketmek birtakım sağlık problemlerine yol açabilir.

Boza ve leblebiyi birlikte tüketmek kilo almayı tetikleyen bir davranıştır. Bu ikili insanların kısa sürede kilo almasına yol açarken geçmeyen ödemleri ve kalp damarlarında tıkanıklığa yol açabilir. Dolayısıyla ikisini bir arada tüketmemek sağlığınız için daha iyi olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın
Selülit görünümünü azaltma yolları nelerdir?
Kanseri 7 Yıl Öncesinden Tespit Edebilen Yeni Kan Testi: Çığır Açan Keşif!
Şekerden Uzak Durmanın Gücü: 14 Günde Sağlıklı Değişimler
Karaciğer Sağlığı ve Detoksu: Vücudunuz İçin Önemli İpuçları!