Lefkoşa'da Sıcaklık Rekoru Kırıldı: Termometreler 44 Dereceyi Gösterdi

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da termometreler 44 dereceyi gösterdi. Meteoroloji Dairesi, ülkenin sıcak hava dalgasının 7 Haziran'a kadar devam edeceği uyarısında bulundu. İç kesimlerde 38-41, sahillerde 33-36 derece civarında seyredecek.

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da sıcaklık rekoru kırıldı: Termometreler 44 dereceyi gösterdi. Meteoroloji Dairesi, ülkenin sıcak hava dalgasının 7 Haziran'a kadar devam edeceği uyarısında bulundu. İç kesimlerde 38-41, sahillerde ise 33-36 derece civarında seyretmesi bekleniyor. Orman yangınlarına karşı önlem alınması çağrısı yapılıyor.

Lefkoşa, KKTC'nin başkenti, sıcak hava dalgasıyla mücadele ediyor. Termometreler 44 dereceyi gösterdi ve Meteoroloji Dairesi, 7 Haziran'a kadar bu durumun devam edeceği uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5-7 derece üzerinde seyredeceği belirtilirken, iç kesimlerde 38-41, sahillerde ise 33-36 derece civarında olması bekleniyor.

Yetkililer, arazi ve orman yangınlarına karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladılar ve 12.00 -16.00 saatleri arasında güneş altında fazla zaman geçirilmemesini tavsiye ettiler. Ayrıca, hava sıcaklığının 7-10 Haziran'da iç kesimlerde 35-38, sahillerde ise 30-33 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.