Lenovo yeni bir ThinkPad’i piyasaya sürüyor

ThinkPad X12 Detachable, açıp tablet olarak kullanabileceğiniz bir ekrana sahip 12,3 inç bir iş dizüstü bilgisayar. Cihaz, Lenovo’nun bu hafta piyasaya sürdüğü ve Intel’in en yeni 11. Nesil vPro işlemcileri tarafından desteklenen birkaç yeni ThinkPad’den

Fikir, Microsoft’un Surface Pro serisine oldukça benziyor. Cihaz ekranı 12,3 inç bir Windows tableti olarak çıkıyor. Arkasında kendi başına ayakta durmasını sağlayan bir destek ayağı mevcut. Ekran Lenovo’nun Precision Pen ve Digital Pen’i ile uyumlu.

Yeni cihaz özellikle iş hayatında kolaylık sağlıyor. Bilgisayarınızdan okumanız gereken bir şey varsa, klavyeyi yanınızda taşımak zorunda kalmadan ekran üzerinden tüm işlerinizi görebilirsiniz. Tablet, 9 mm’den daha ince tasarlanmış. Ayrıca Lenovo, cihazın seyahat sırasında düşmelere ve sarsıntılara dayanacak kadar dayanıklı olduğunu doğrulamak için MIL-SPEC 810G testinden geçtiğini söylüyor.

Ancak tablet benzeri form faktörüne rağmen ThinkPad X12, içinde dizüstü bilgisayar çipleri olduğu için hala bir dizüstü bilgisayar. Intel’in 11. Nesil Core vPro işlemcileri ve Iris Xe entegre grafikleri tarafından desteklenmekte. Intel’in vPro platformu, işletme kullanıcıları için bir dizi güvenlik özelliği sunuyor. Diğer özellikler açısından, 16 GB’a kadar LPDDR4x bellek ve 1 TB NVMe SSD depolama alanı da mevcut.

Bağlantı noktaları konusunda ise muazzam bir Thunderbolt 4, bir USB 3.2 Type-C, bir NanoSIM ve bir ses jakı var. Oldukça heyecanlandıran bir diğer özellik ise en boy oranı. X12, Surface Pro 7 ve Surface Book 3 ile aynı boyutlara sahip bir 3: 2 ekranı var. Üreticilerin 16: 9 en boy oranını terk ettiğini görmek güzel çünkü 3: 2 ekran türü çoklu görevler için fazladan alan sağlıyor. Lenovo ThinkPad X12 Detachable cihazının bu ay piyasalarda yerini bulması bekleniyor. Cihazın fiyatı ise 1.150 dolardan (yaklaşık 8500 TL) başlayacak.

Volkswagen Polo Ocak ayı fiyatları netleşti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Gökbiliminde Yeni Keşif: Kartal Bulutsusu'ndaki Yaratılış Sütunları
Whatsapp'ı açtığınızda şaşırmayın: Tüm cihazlarda yeni tasarıma geçildi!
Call of Duty severlere müjde: Artık daha uygun fiyata oyunun keyfini çıkarabileceksiniz!
Elon Musk, Endonezya'da Starlink uydu internet hizmetini başlatmış bulundu
Google'ın Yeni Yapay Zeka Özelliği: Dolandırıcılık Uyarısı mı, Gizlilik Endişesi mi?