Leonardo da Vinci'nin Head of a Bear adlı çizimi rekor fiyata satıldı

İtalyan ressam ve mucit Leonardo da Vinci'nin bir çizimi, Londra'daki bir müzayedede 12,1 milyon dolarlık (yaklaşık 104 milyon lira) rekor bir fiyata satıldı.

Leonardo da Vinci tarafından yapılan "Bir Ayının Kafası" (Head of a Bear) adlı çizim, İngiltere’deki Christie’s Müzayede Evi tarafından satışa çıkarıldı. 7x7cm boyutlarında ve 500 yıldan daha eski bir tarihi olan çizim, 12,1 milyon dolara satıldı.

Ntv'nin haberine göre, elde edilen gelir, Da Vinci’nin 2001 yılında 11 milyon dolara satılan önceki rekorunu aştı. Alıcıların kimliğini açıklamayan Christie's Müzayede Evi, çizimin sanatçının özel koleksiyonlarda bulunan yalnızca birkaç eserden biri olduğunu duyurdu. 

Leonardo da Vinci’nin 1480'lerin başlarına kadar uzanan küçük ölçekli hayvan çizimleri arasında yer alan çizim, uçuk pembe-bej kağıt üzerinde gümüş nokta tekniği kullanılarak oluşturuldu. Müzayede evi Christie's'ten uzman Laetitia Masson, çizimde kullanılan gümüş nokta tekniği hakkında, "Çok zor bir teknik çünkü hiç hata alanı tanımıyor" ifadelerini kullandı.  

Çizim, daha önce İngiliz ressam ve koleksiyoncu Thomas Lawrence'a aitti ve 1860'ta Christie's'de 2,5 sterline satıldı. Ardından, 2011'de Londra'daki Ulusal Galeri'deki önemli bir sergi başta olmak üzere bir dizi sergiye dahil edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"