Lewandowski transferinde Barcelona dolandırılmış

Barcelona, Robert Lewandowski'nin transfer sürecinde dolandırıcılığa maruz kaldı. Kulüp, sahte menajer Pini Zahavi olduğunu iddia eden bir kişiye 1 milyon Euro gönderdi. Ancak banka, şüpheli işlemi fark ederek parayı iade etti.

Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski'nin menajeri gibi davranan bir şahıs, Barcelona’yı 1 milyon Euro dolandırdı. Barcelona yönetimine, sahte menajer Pini Zahavi'den olduğu iddia edilen bir kişiden komisyon talebi içeren e-postalar ulaştı. 

2022 yazında, Barcelona, Lewandowski ile 45 milyon Euro ve ek ödemeler karşılığında anlaşmaya vardı. Temmuz ayının sonunda, kulüp yöneticilerine Zahavi'nin adına gelen e-postalarda, menajerin kulüpten 1 milyon Euro komisyon talep ettiği belirtildi. 

Barcelona, sahte Zahavi'den gelen talep üzerine, e-postada yer alan Kıbrıs’taki bir bankaya 1 milyon Euro transfer etme kararı aldı. Ancak, Kıbrıs’taki banka, yapılan transfer işleminin ardından şüphelenerek durumu inceledi. Banka, transferi alacak kişinin hesabının yalnızca Temmuz 2022'de açıldığını ve o tarihten bu yana herhangi bir işlem yapılmadığını fark etti. Bu nedenle, banka alıcı hesaba blok koydu.

Sahte Zahavi, bankanın blok kararına tepki göstererek, yetkililere UEFA'ya şikayet etmekle tehditte bulundu. Ancak banka, bu tehditleri dikkate almadı ve söz konusu hesabı Ekim 2022'de kapattı. Transfer edilen 1 milyon Euro ise Barcelona’ya geri iade edildi. 

Barcelona, Pini Zahavi ile iletişime geçerek para talep edip etmediğini sordu. Zahavi, böyle bir talepte bulunmadığını ve e-postalarda adı geçen avukat Michael Gerardus Hermanus Demon'u tanımadığını belirtti. Bild gazetesinde yer alan bilgilere göre, Zahavi, Barcelona'nın resmi bir şikayette bulunacağını düşündüğü için kendisi de bir şikayet oluşturmadı. Kulüp, yetkililere durumu bildirdi, ancak resmi bir şikayet olmadığı için polis bir işlem yapamadı.

Barcelona, dolandırıcılıkla karşılaştıklarını ve paranın geri alındığını açıkladı. Kulüp, Temmuz 2022'de 1 milyon Euro talep eden e-postalar aldığını doğruladı ve 2023 sonlarında her biri ek 250.000 Euro talep eden iki yeni e-posta daha aldığını belirtti. 

SER ve OCCRP, sahte Zahavi'nin e-postasında avukat olarak belirttiği Michael Gerardus Hermanus Demon’u bulup temasa geçti. Demon'un, hiçbir Avrupa ülkesinde avukat olarak kayıtlı olmadığı ve Hollanda, Arnhem'de yaşadığı aktarıldı. 51 yaşındaki Demon, sosyal medyada Camp Nou'dan fotoğraflarının olduğunu kabul etti. Çalıntı belgelerin kullanılmış olabileceğini belirtse de, daha fazla açıklama yapmayı reddetti.

Kıbrıs’taki banka ise çalıntı belge iddiasını reddetti. Bankanın bir sözcüsü, hesap açma işleminin kişisel toplantı veya video konferans sonrası gerçekleştiğini ve pasaportların ve kimlik belgelerinin doğruluğunun titizlikle kontrol edildiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.