Leyla Güven hakkında tutuklama kararı!

Milletvekilliği düşürülen DTK Eş Başkanı Leyla Güven'e 22 yıl 3 ay hapis cezası verilerek, hakkında tutuklanma kararı çıkarıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in, birleştirilmiş iddianamelerden oluşan ve 19 ayrı suçlamadan yargılandığı davanın duruşması, Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Güven’in katılmadığı duruşmada, avukatları Serdar Çelebi, Şivan Cemil Özen ve Cemile Turhallı Balsak hazır bulundu.

Savcı, Güven’in “örgüt kurma ve yönetmek” ve iki kez “örgüt propagandası yapmak” suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi. Savcı, “örgüt propagandası yapmak”, “halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtmak”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçundan yönelik hazırlanan 16 iddianamedeki suçlamalardan ise Güven’in beraatını istedi.

EK SÜRE TALEBİ REDDEDİLDİ

Güven’in avukatları, dosyaya eklenen ve Batman 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan iddianame ile Batman 2’nci Asliye Ceza Mahkemesince hazırlanan iddianamenin aynı olduğunu ve dosyaya eklenmesini bekledikleri için son savunmaya dair hazırlık yapmadıklarını, dosyanın birleştirilmesini talep etti. Mahkeme, dosyaların birleştirme talebini ve avukatların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak için ek süre talebini de reddetti.

EK SÜRE TALEBİ REDDEDİLDİ

Talebi reddeden mahkeme, hükmün açıklanması için yargılanmayı sonlandırdı. Mahkeme, Güven’e “örgüt üyesi olmak” suçlamasında alt sınırdan uzaklaşarak 14 yıl 3 ay, Batman ve Diyarbakır’da yaptığı konuşmalardan dolayı 2 defa “örgüt propagandası yapmak”tan ayrı ayrı 4’er yıl hapis cezası verilmesine kara verdi.

Mahkeme toplamda 22 yıl 3 ay hapis cezası kararı verdiği Güven’in hükümle birlikte tutuklanmasına da karar verdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi
Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı
Örtülü Faşizm Yasası geliyor