Lezzet Durağı Kapandı: Gıda Devi İflas Etti, Şubeleri Kepenk Vurdu!

Türkiye'nin önde gelen kuruyemiş firmalarından biri olan Maksul Gıda, yüklü borç batağından kurtulamayarak iflas etti. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin verdiği kararla şirketin tüm şubeleri kapatılırken, binlerce çalışan da maaşlarını alamamaktan şikayetçi.

Binlerce Firmanın Kabusu Gerçek Oluyor: Gıda Devi de İflas Bayrağını Çekti!

Pandemiyle başlayan sıkıntılar ve finansman problemleri, son aylarda tavan yaptı. Yüksek faiz oranlarının da etkisiyle Türkiye'de domino etkisi yaratarak peş peşe iflas haberleri geliyor. Son kurban ise 200'den fazla şubesiyle gıda sektörüne damga vuran dev bir firma oldu.

Mahkeme Kararıyla Kepenkler İndi:

2021 yılında mali darboğaza giren ve konkordato talep eden firma, buna rağmen yurt içindeki şube ağını genişletmeye devam etti. Bu durum mahkemeyi harekete geçirdi ve şirketin finansal durumunu incelemek üzere bilirkişi raporu talep edildi. Prof. Dr. Serdar Kale, Prof. Dr. Fatma Pamukçu ve Mali Müşavir Deniz Akkaya Mar'ın hazırladığı raporda, şirketin toparlanmasının zor olduğu ve iflasın kaçınılmaz olduğu belirtildi.

Mart ayındaki duruşmada mahkeme, bilirkişi raporu ışığında Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol hakkında iflas kararı verdi. Şirketin sadece kamuya olan borçlarının değil, çok sayıda çalışanın da alacaklarının ödenmediği ortaya çıktı.

İflasın Ardındaki Nedenler:

Maksul Gıda'nın iflasında, son yıllardaki ekonomik dalgalanmalar ve artan maliyetler önemli rol oynadı. Özellikle pandemi döneminde başlayan sıkıntılar ve sonrasında gelen parasal sıkılaşma, şirketi adeta köşeye sıkıştırdı. Buna rağmen firmanın şube ağını genişletmeye çalışması da iflasın hızlanmasında etkili oldu.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.