LGS Başvurusu Başladı!

LGS başvuruları başladı! Öğrenciler, 29 Mart'a kadar e-Okul üzerinden isteğe bağlı olarak başvurabilir. Sınav 2 Haziran'da yapılacak. Detaylar için www.meb.gov.tr adresini ziyaret edin.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için başvurular başladı! Öğrenciler, 29 Mart'a kadar e-Okul üzerinden isteğe bağlı olarak başvurabilir ve 2 Haziran'da gerçekleşecek sınav için hazırlıklarını tamamlayabilirler. Detaylar için www.meb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

LGS sınavı başvuruları, 29 Mart'a kadar e-Okul üzerinden isteğe bağlı olarak gerçekleştirilebilir. Başvuruların onaylanması ise 1 Nisan'a kadar devam edecek. Sınava katılım isteğe bağlı olacak ve katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını elektronik ortamda ücretsiz olarak yapabilecekler. Okul müdürlükleri, başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve başvurular 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacaklar. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecekler. Sınav, il ve ilçelerde belirlenen okullarda yapılacak olup, sınav giriş belgeleri 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecektir.

Öğrenciler, sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleriyle geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar. Sınavın birinci oturumu saat 9.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek.

İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış yanıt sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru yanıt sayısından yanlış yanıt sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

Sınav neticeleri, 28 Haziran 2024'te "www.meb.gov.tr" web adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta kanalıyla gönderilmeyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

2024-GUY: Ön Başvuru Sonuçları açıklandı: 2024 Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı
ÖSYM duyurdu: e-YÖKDİL 2024/2 (İngilizce-Sağlık Bilimleri): Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı
Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman başlayacak? MEB yer değiştirme takvimi
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den "eğitimde şiddet" açıklaması
Eğitimcilere yönelik şiddet | Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Öngörülen cezalar yüzde 50 artırılmalı