Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı, uluslararası ilişkilerini gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi

Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Abdullah el-Lafi, ülkesinin sivil devletin kurulmasını destekleyen taraflar ile baskı ve ötekileştirme isteyen tarafları ayırarak, uluslararası ilişkileri yeniden tesis etmesi gerektiğini belirtti.

Libya Başkanlık Konseyi Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Lafi, Ankara'da, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfının (SETA) "Dış Aktörlerin Libya Politikalarını Derinlemesine Anlamak" başlıklı sempozyumunda konuştu.

SETA'nın sempozyumuna katılmak üzere dün Ankara'ya gelen Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Abdullah el-Lafi, ülkesinin sivil devletin kurulmasını destekleyen taraflar ile baskı ve ötekileştirme isteyen tarafları ayırarak, uluslararası ilişkileri yeniden tesis etmesi gerektiğini belirtti.

Lafi, "Libya'nın bugün uluslararası ilişkilerini yeniden değerlendirmeye ihtiyacı var. Libya halkının sivil devlet kurma mücadelesini destekleyenlerle; kısıtlamalara, baskıya, ötekileştirmeye ve ekonomik, sosyal geri kalmışlığa dönmesini isteyenleri bir tutmak mümkün değildir." dedi.

"Uluslararası aktörlerin Libya'ya yönelik politikaları pek çok kişi için anlaşılması güç." diyen Lafi, şöyle devam etti:

"Çünkü, siyaset ve medya çevreleri bunu çıkarlarına uygun bir şekilde evirip çevirmektedir. Libya'nın çıkar pusulasını gerçekçi ve bilimsel bir anlayışa göre yönlendirmesi gerekiyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
Tutuklama emri gelecek mi? Netanyahu, dünya liderlerine seslendi!
Yemen'deki Gerilim: ABD ve İngiltere Savaş Uçakları Ras İsa Bölgesini Vurdu
İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı