Libya'da Tarihi Bir Kokain Ele Geçirme Operasyonu Gerçekleştirildi!

Bingazi Limanı'nda Ülke Tarihinde Tek Seferde En Yüksek Miktar Ham Kokain Ele Geçirildi: Libya'nın doğusundaki Bingazi Limanı'nda yapılan operasyonda, ülkenin tarihinde daha önce hiçbir zaman görülmemiş bir miktar kokain ele geçirildi.

Libya Narkotik Suçlarla Mücadele Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bingazi Limanı'nda gerçekleştirilen bir uyuşturucu operasyonunda güvenlik güçlerinin başarılı bir hamle gerçekleştirdiği bildirildi.

Güvenlik güçlerinin, Suudi Arabistan Narkotik Suçlarla Mücadele Birimi'nden gelen bir ihbar üzerine Ekvador'dan gelen iki muz konteynerinde arama yaptığı belirtildi. Açıklamada, konteynerlerin zeminine gizlenmiş 128 kilogram ham kokainin ele geçirildiği kaydedildi.

Operasyon sonucunda ele geçirilen miktarın seyreltildikten sonra 640 kilograma karşılık geldiği ve ülke tarihinde tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarda kokain olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, ele geçirilen kokainin mali değerinin 224 milyon Libya dinarının (46 milyon 280 bin dolar) üzerinde olduğu belirtildi. İlk incelemeler sonucunda kaçakçılarla anlaşma yaptığı tespit edilen 2 Gümrük İdaresi çalışanının gözaltına alındığı ifade edildi.

Soruşturmanın devamında, kaçakçılık çetesinin diğer üyelerinin yakalanması için gerekli adımların atıldığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.