Lieberman: İran'ın Suriye'de askeri varlığı yok

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail'de Rusça yayın yapan Kanal 9'a ilginç açıklamalar yaptı. İran'ın Suriye'de şimdiki halde askeri varlığının kalmadığını söyleyen Lieberman şöyle konuştu: ''Söylenenin tersine...

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail'de Rusça yayın yapan Kanal 9'a ilginç açıklamalar yaptı. İran'ın Suriye'de şimdiki halde askeri varlığının kalmadığını söyleyen Lieberman şöyle konuştu: ''Söylenenin tersine Suriye'de İranlı yok. Ama uzmanlar, danışmanlar gibi kişilerden oluşan bir havuzları bulunuyor. Bizim baş amacımız da İran'ın gerçek bir askeri güç olarak Suriye'de varolmasını önlemek.'' 

BBC'Yİ YALANLAR GİBİ

BBC'nin Suriye'de İran'ın kalıcı askeri üs inşa ettiğine dair uydu görüntülü haberlerini yalanlar yönde konuşan İsrail Savunma Bakanı, ''İran, Rusya'nın yanıbaşında kendi limanlarını, havalimanlarını ve askeri üslerini kurmak istedi. Ama bunu da beceremedi'' dedi.

AÇIKÇA İTTİFAKA HAZIR DEĞİLLER

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran'ı, IŞİD'le savaşın başını çekmesine karşın, 'teröristlik, terör sponsorluğu ve sadece bölgeye değil tüm dünyaya en büyük tehdit olmakla' suçluyor. Suudi Arabistan ve İsrail'den yetkililerin, İran'a karşı gizli işbirliğine gittikleriyle ilgili itirafları dikkat çekiyor.

Lieberman ise ''Maalesef Arap ülkeleri İran'dan kaynaklanan tehditten çok kamuoyunun tepkisinden korktukları için İsrail'le açıkça temas veya ittifak kurmaya hala hazır değil. Kendi halklarından çok İran'dan korkmaya başladıkları zaman İsrail'le açık işbirliğini kabul etmekten başka seçenekleri olmayacak'' değerlendirmesi yaptı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
Güney Afrika, İsrail'in Refah'ın derhal boşaltılması açıklamasından büyük endişe duyduğunu belirtti
ABD Senatörleri, UCM Başsavcısını İsrail'e Yönelik Tutuklama Emri Konusunda Tehdit Etti