Lise ve üniversite burslarına dikkat!

Lise ve üniversite tercihlerinin yapılmaya başlandığı şu günlerde burslar da öğrencilerin ve ailelerin önemli konu başlıklarından birisi halinde.Milliyet Yazarı Abbas Güçlü de bu konuyu bugünkü köşesine taşıyarak bazı...

Lise ve üniversite tercihlerinin yapılmaya başlandığı şu günlerde burslar da öğrencilerin ve ailelerin önemli konu başlıklarından birisi halinde.

Milliyet Yazarı Abbas Güçlü de bu konuyu bugünkü köşesine taşıyarak bazı uyarılarda bulundu. Abbas Güçlü, özel liselerde ve özel üniversitelerde çok miktarda burs veren kişilerin ortaya çıktığını, bu noktada burslarla ilgili mutlaka yazılı sözleşme yapılması gerektiği ve bursun hangi koşullarda kesildiğine büyük önem gösterilmesi gerektiğini söyledi.

PAHALI ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENİM BURSU YETMEZ
Güçlü’nün önemle uyardığı noktalardan biri de yüksek fiyatlı üniversiteler oldu. Abbas Güçlü, yüksek fiyatlı üniversitelerde öğrenim bursunun yeterli olmayacağını; yemek, ulaşım, barınma, kitap ve etkinlikler  gibi detayların da dikkate alınması gerektiğini belirtti.

BURSU DEĞİL EĞİTİMİ SEÇİN
Güçlü son olarak, üniversite tercihlerinin burs olanaklarına göre değil, üniversitelerin eğitim düzeylerine göre yapılması gerektiğini belirterek aksi durumun büyük pişmanlıklara sebep olabileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Bu hafta sonu hangi sınavlar var? 4-5 Mayıs ÖSYM sınav takvimi
Bu hafta sonu hangi sınavlar var? 4-5 Mayıs ÖSYM sınav takvimi
Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi final takvimi: AÖF final sınavları ne zaman?
Bursluluk sınav neticeleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? (2024 İOKBS sınav sonuç tarihi)
Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? (2023-2024 MEB eğitim öğretim takvimi)