'Liselere Geçiş Sınavı'nın tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılı sınav uygulama takvimi yayınlandı. Buna göre, merkezi sınavla öğrenci alacak fen, sosyal bilimler, Anadolu ve proje temelli liselere giriş için yapılacak sınav 2 Haziran Cumartesi...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılı sınav uygulama takvimi yayınlandı. Buna göre, merkezi sınavla öğrenci alacak fen, sosyal bilimler, Anadolu ve proje temelli liselere giriş için yapılacak sınav 2 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek. 

Sınav için örnek sorular da yayınlanmıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre sınavda öğrencilere, “Sözel Bölüm'' ve “Sayısal Bölüm'' olarak iki ayrı kitapçık ve iki ayrı optik cevap formu hazırlanacak. Sınav iki oturumda düzenlenecek. 'Sözel Bölüm'de Türkçe, inkılap tarihi, din kültürü ve yabancı dili içeren 50, 'Sayısal Bölüm'de ise matematik ve fen bilimlerini içeren 40 soru bulunacak. Sözel için öğrencilere 75, sayısal için de 60 dakika, yani toplam 135 dakika süre verilecek. 

Öte yandan takvime göre 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar için gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı da (İOKBS) 3 Haziran 2018 tarihinde saat 10.00'da yapılacak. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

MEB 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 2. yazılı sınavlara ilişkin örnek soru kitapçıklarını yayımladı
DGS başvuruları 2024: DGS başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM tarih verdi
DGS başvuruları 2024: DGS başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM tarih verdi
ALES neticeleri için geri sayım: 2024 ALES neticeleri ne zaman açıklanacak?
Özel eğitim öğretmenliği nedir?