Los Angeles polisinden Trump'a ders: O yöntemleri 70'lerde bıraktık!

ABD'deki başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump'ın ülkedeki 2-3 milyon kaçakgöçmenin derhal sınır dışı edileceği yönündeki açıklamalarına, Los Angeles Emniyet Müdürü Charlie Beck'ten cevap geldi. Los Angeles...

ABD'deki başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump'ın ülkedeki 2-3 milyon kaçakgöçmenin derhal sınır dışı edileceği yönündeki açıklamalarına, Los Angeles Emniyet Müdürü Charlie Beck'ten cevap geldi. 

Los Angeles polisi, uzun yıllardır federal göç politikalarıyla arasına mesafe koymuş durumda. Zira polis, eyalette yaşayanlarla, sadece kaçak olup olmadıklarını belirlemek için temasa geçmiyor. Bu uygulamaya 1979 yılında, o dönemki Los Angeles Emniyet Müdürü Daryl Gates tarafından imzalanan özel talimatla geçilmişti.

Los Angeles Times'a konuşan Beck, Trump'ın açıklamalarına rağmen, yıllardır sürdürdükleri bu uygulamadan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Los Angeles Emniyet Müdürü Beck, "Farklı bir şey yapma niyetinde değilim. Kişilerin sadece göçmenlik statülerine göre uygulamalarda bulunmayacağız. Sınır dışı çabalarında, İç Güvenlik Bakanlığı ile birlikte çalışmayacağız. Bu bizim işimiz değil. Olmayacak da" dedi.

ABD'de yasa dışı yollarla kalan 11 milyon göçmeden en az 1 milyonunun Los Angeles'ta yaşadığı tahmin ediliyor.

TRUMP: 2-3 MİLYON GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLECEK

Trump geçtiğimiz günlerde CBS televizyonuna verdiği röportajda; "suç işlemiş, uyuşturucu çetesi ya da suç örgütü üyesi" kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu kişileri ya ülkeden göndermeyi başarırız ya da onları hapse atarız" diye konuşmuştu. Trump, sınır dışı edilecek göçmenlerin sayısının 2-3 milyonu bulduğunu belirtmişti.

ABD'deki yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesi ve Meksika sınırına duvar örülmesi, Trump'ın en büyük seçim vaatleri arasındaydı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!