Los Angeles'a Pasaportsuz ve Biletsiz Uçan Rus Vatandaşı, ABD'de Mahkemeye Çıkarıldı

Kasım ayında Danimarka'dan Los Angeles'a giden bir uçağa bilet, pasaport veya vize olmadan binen Rus vatandaşı, ABD federal mahkemesinde uçakta kaçak yolcu olmaktan suçlu bulunmuş oldu. 46 yaşındaki Sergey Ochigava, Cuma günü Kaliforniya mahkemesindeki jüri tarafınca suçlu bulunmuş oldu.

Kasım ayında Danimarka'dan Los Angeles'a seyahat eden bir uçağa bilet, pasaport veya vizesi olmadan binen bir Rus vatandaşı, ABD federal mahkemesinde uçakta kaçak yolculuk yapmaktan suçlu bulundu. 46 yaşındaki Sergey Ochigava, Cuma günü Kaliforniya mahkemesinde jüri tarafından suçlu bulundu.

Yetkililer, Ochigava'nın uçuş rezervasyonu yapılmadan veya vize başvurusu yapılmadan Los Angeles Havalimanı'na geldiğini fark edince onu tutukladı. Kasım ayından bu yana gözaltında tutulan Ochigava'nın beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Savcılar, Ochigava'nın Kopenhag Havalimanı'nda güvenlik kontrolünden biniş kartı olmadan geçtiğini ve fark edilmeden Scandinavian Airlines uçağına binerek Los Angeles'a gittiğini söyledi. Ochigava'nın uçakta "her yemek servisi sırasında iki öğün yemek istediği ve kabin ekibine ait çikolatayı yemeye çalıştığı" için fark edildiği belirtildi. Bir uçuş görevlisi, "uçakta diğer yolcularla konuşmaya çalıştığını ancak yolcuların çoğunun onu görmezden geldiğini" ifade etti.

Uçak 4 Kasım'da Los Angeles'a indiğinde Ochigava ABD sınır görevlileri tarafından karşılandı. Ochigava'nın herhangi bir resmi kaydının olmadığı belirlendi. Rus ve İsrail kimlik kartları dışında hiçbir seyahat belgesi bulunmayan Ochigava, yetkililere başlangıçta pasaportunu uçakta unuttuğunu söylemekle suçlandı. İddianameye göre Ochigava, sınır görevlilerine "uçak bileti almış olabileceğini ancak emin olmadığını" ifade ederken, uçağa nasıl bindiğini hatırlamadığını ve üç gündür uyumadığını iddia etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Eurovision'a katılımına yönelik protestolar artıyor!
Zelenskiy ve Metsola görüşmesi: Ukrayna'nın savunma ve barış çabaları ele alındı
Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor